Category: Diversen

100 nieuwe formuledeelnemers Alliance Automotive Group Benelux

In 2019 hebben maar liefst honderd Nederlandse autobedrijven gekozen voor één van de garageformules van Alliance Automotive Group Benelux (voorheen: PartsPoint Group). De grootste groeier was Autovakmeester. Maar ook de formules CarProf en Autoservice Totaal konden het afgelopen jaar op forse groei rekenen.

Alliance Automotive Group Benelux wijst het succes van haar formules toe aan de strategische positionering van de nieuwe formule Autovakmeester naast twee andere complementaire formules in haar portefeuille. Dit heeft, in combinatie met een constante, hoge tevredenheid onder de bestaande klanten van de onderdelenleverancier uit Ede, geresulteerd in een recordjaar voor wat de formules betreft.

Altijd een passende formule

“Altijd een passende formule. Daar zit onze kracht. Dat betekent keuzes maken en die keuzes helder uitleggen en doorvertalen. Een garagist moet in een oogwenk zien wat het voordeel van een formule is en welke formule het beste bij zijn of haar bedrijf past”, vertelt Marketing Manager Arjan Huesken. “Onze drie formules zijn onderscheidend in de markt. Autobedrijven reageren enthousiast op de inhoud van ons aanbod, maar merken ook onze persoonlijke benadering positief op en bevelen onze formules zelfs aan bij andere autobedrijven. Dit heeft geresulteerd in die honderd nieuwe deelnemers, waaronder ook het BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2019, CarProf Valentijn in Zaltbommel.”  

Drie verschillende formules

Ivar Camps, Retail Marketing Manager bij Alliance Automotive Group Benelux, legt uit dat er voor elk onafhankelijke autobedrijf een passende formule is: “We hebben een menukaart met drie verschillende formules. Garagisten kunnen daardoor makkelijk hun keuze maken. Zo is er het laagdrempelige Autoservice Totaal. Deze formule is er voor autobedrijven die het liefst zo zelfstandig mogelijk blijven, maar wel baat hebben bij ondersteuning van een professionele, landelijke partner. Wil het autobedrijf meer, dan is Autovakmeester bij uitstek geschikt. Binnen deze formule krijgt de garagehouder de beschikking over extra tools, landelijke marketingondersteuning en trainingen via TECH360. De meest complete formule is CarProf. CarProf biedt onder meer een rendementservice, toegang tot de zakelijke markt en een uitgekiende offertemodule. Oftewel, bij Alliance Automotive Group Benelux is er voor elk type autobedrijf, groot of klein – altijd een geschikte formule.”

www.allianceautomotivegroup.eu

Dit bericht delen?