Category: Banden & wielen

ADAC: Bridgestone’s Turanza T005 beste zomerband 2019

Bridgestone’s Turanza T005 touring is de beste zomerband van dit jaar. Dat blijkt uit de zomerbandentest van ADAC, de Duitse equivalent van de ANWB. De band behaalt de eerste plaats op nat en droog wegdek.

Met een totaalklassering van 2,0 is de Turanza T005 door ADAC beoordeeld als een zeer evenwichtige zomerband. Op droog en nat wegdek neemt de Turanza T005 in de maat 185/65/R15 dan ook de eerste plaats in. Bovendien krijgt de band een goede beoordeling in de categorieën slijtage en brandstofverbruik en daarmee komt hij als testwinnaar uit de bus. Eerder al beoordeelde ook de ANWB dat de Turanza T005 de beste zomerband is.

Uitdagingen

De testresultaten van zowel de ADAC als de ANWB laten zien dat Bridgestone voor iedere bestuurder de beste oplossing biedt. De Turanza T005 is speciaal ontwikkeld voor gebruik op nat en droog wegdek en daarmee bijzonder geschikt om oplossingen te bieden aan uitdagingen waar Nederlandse autorijders dagelijks mee te maken krijgen.

Behoeften eindgebruikers

Bridgestone heeft duizenden eindgebruikers in heel Europa ondervraagd over hun behoeften met betrekking tot banden en over de uitdagingen waarmee ze dagelijks op de weg worden geconfronteerd. De resultaten waren duidelijk; consumenten verwachten een band die rijplezier combineert met een gevoel van veiligheid en comfort. Ze willen optimale controle hebben, zowel in alledaagse als in uitdagende situaties, vooral op nat wegdek. Bovendien moet de band een laag brandstofverbruik, de beste bandenlabelscores en een hoog kilometerrendement bieden. Bridgestone’s Turanza T005 tourband voldoet aan al deze eisen. Het maakt een hoge mate van controle mogelijk, ook onder ongunstige omstandigheden op natte wegen, op de snelweg of bij onverwachte vertraging in de stad.

De Turanza T005 is verkrijgbaar in bijna alle Europese maten toerbanden voor auto’s en SUV’s in meer dan 170 maten van 14” tot 21”.

www.bridgestone.nl

Dit bericht delen?