Category: Banden & wielen

ALCAR verstevigt positie in Europese TPMS markt

De ALCAR groep timmert hard aan de TPMS weg. Het in 2020 geïntroduceerde vernieuwde TPMS programma is succesvol, met op jaarbasis zo’n half miljoen verkochte sensoren en ongeveer 2.500 diagnostische tools. De ALCAR groep is daarmee de op-één-na grootste leverancier van programmeerbare sensoren op de Europese aftermarket.

Binnen ALCAR is TPMS heel duidelijk core business, met een sterke focus op product, kennis en innovatie. De eigen ALCAR Sensor wordt geproduceerd bij een OE-fabrikant die beschikt over een Duits “TÜV SÜD” kwaliteitskeurmerk en is uiteraard van OE kwaliteit.

Online TPMS configurator

Qua kennis gaat veel aandacht naar de online TPMS configurator van ALCAR. Hier kan een klant heel eenvoudig zien welke sensoren geschikt zijn voor een bepaalde auto en wat de juiste inleerprocedure is. Innovatie is volgens ALCAR de belangrijkste sleutel tot succes.

Multi programming

Jeroen de Kruif, marketing manager, licht toe: “De snelheid waarmee onze sensoren te programmeren zijn is ongekend. Daar komt vanaf oktober nog een extra handige feature bovenop: Multi programming. Met 1 klik op de Bartec Tech600 programmeerunit kunnen 4 sensoren tegelijk van het juiste protocol worden voorzien in pakweg 15-20 seconden.” De nieuwe feature vereist wel dat de Bartec Tech600 naar de nieuwste software versie wordt geupdate en werkt enkel met de universele ALCAR Sensor met een recente productiedatum – voorzien van een rode “ready for multi programming” sticker op de doos.

www.alcar.nl

Dit bericht delen?