Category: Banden & wielen

Allopneus nu ook actief in België en Nederland

Allopneus is de Franse marktleider in de verkoop en montage van banden. Sinds begin dit jaar levert het bedrijf haar programma ook in Nederland en België via de websites www.allopneus.be, www.hallobanden.be en www.hallobanden.nl.

Met de lancering in twee landen tegelijk wil het merk zich ook internationaal ontwikkelen. Het richt zich daarbij op markten die veel groeimogelijkheden bieden voor de online verkoop van banden en bijbehorende diensten.

Effectief businessmodel

Allopneus.be presenteert meer dan 10.000 artikelen en heeft meer dan een miljoen banden in de eigen voorraad. De verkoopwebsite beschikt over een uitgebreid assortiment banden van verschillende merken. Dit bevat ook zeldzame banden, speciale banden en grote afmetingen. Dankzij afspraken met vele handelspartners kan Allopneus permanent gunstige prijzen bieden. De opslag wordt gewaarborgd door een reusachtig platform in Frankrijk dat eigendom van het bedrijf is. Daardoor heeft Allopneus meer grip op de kosten en levertermijnen.

Allopneus.be zorgt voor de montage van de verkochte banden via een uitgebreid netwerk van aangesloten vakgarages. Slechts één maand na de lancering van de website hadden maar liefst 800 vakgarages in België en Nederland op de oproep gereageerd om een win-win-partnerschap te sluiten. Toeloop van klanten is essentieel voor garages en de website is een krachtige aanbrenger van bezoekers en kansen op nieuwe omzet. 

Expertise

De klantervaring wordt ondersteund door de expertise van Allopneus. Om aarzelende klanten direct te helpen, beschikken de Belgische en Nederlandse websites over een online adviesservice (webchat) en een callcenter dat honderden telefoontjes per dag kan afhandelen. Naast persoonlijk advies verstrekt Allopneus voortdurend recente en gedetailleerde informatie, onmisbaar om de juiste band te kiezen en deze goed te gebruiken.

Marktkans

Deze internationale ontwikkeling volgt op de overname van het klantenbestand van Popgom door Allopneus voor België en Nederland. Bezoekers van de Popgom-websites in deze landen worden doorgestuurd naar Allopneus.be, Hallobanden.be en Hallobanden.nl. Allopneus is van plan om in het tweede halfjaar van 2019 een vergelijkbare website te lanceren in Spanje.

Grootste bandenverkoopmerk van Frankrijk

In Frankrijk is Allopneus erin geslaagd om banden op grote schaal rechtstreeks via internet te verkopen. Een hele prestatie want banden zijn groot, duur om te vervoeren en moeten op de juiste manier worden gemonteerd om de veiligheid van gebruikers te waarborgen. Binnen 15 jaar heeft de website zich ontwikkeld tot hoofdrolspeler in de distributie en montage van banden in Frankrijk. Met 3,7 miljoen verkochte banden in 2018 (bijna 10% van de totale markt) positioneert de website zich als de grootste bandenverkoper van Frankrijk voor alle verkoopkanalen bij elkaar. Dankzij de prijzen en het kwaliteitsaanbod van de website is Allopneus.com een specialist in producten met een hoge meerwaarde.

www.hallobanden.nl

Dit bericht delen?