Category: Banden & wielen

Apollo Aspire XP Winter krijgt predikaat ‘Eco-Meister’ van Auto Bild

Auto Bild heeft onlangs tijdens de jaarlijkse winterbandentest de Aspire XP Winter het predicaat Eco-Meister gegeven. De Aspire XP Winter kreeg een speciaal compliment voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

Tijdens de winterbandentest 2019 van Auto Bild werden 53 modellen van maat 225/45 R17 beoordeeld. De experts testten de remafstand van de banden op sneeuw en natte ondergronden, waarna 20 banden overbleven die vervolgens werden onderworpen aan 16 tests in de vier categorieën ‘sneeuw’, ‘nat’, ‘droog’ en ‘prijs’. De resultaten werden eind september gepubliceerd.

Korte remweg op sneeuw

De Aspire XP Winter was een van de zes banden die tijdens de test werden aangemerkt als ‘voorbeeldig’, waarbij de specialisten van Auto Bild met name de prestaties op nat en droog terrein en de korte remwegen op sneeuw prezen. Het model kwam in het algemeen op de vierde plaats en was een van twee modellen die tijdens elke test het hoogste of op een na hoogste cijfer kregen. Bovendien was de Aspire XP Winter slechts een van de twee banden die van het tijdschrift het keurmerk Eco-Meister kregen.

De Apollo Aspire XP Winter is een perfect uitgebalanceerde winterband. Zijgroeven in het schoudergebied zorgen voor uitstekende grip op sneeuw en een zeer goede waterafvoer in bochten, terwijl de multidirectionele lamellen en groeven in het midden zorgen voor geweldige rijeigenschappen op sneeuw en natte ondergronden. Slijtvaste polymeren in de loopvlaksamenstelling, speciaal ontworpen voor lage temperaturen, garanderen een lange levensduur.

www.vredestein.nl

Dit bericht delen?