Category: Banden & wielen

Coronel Dakar Team weer op Maxxis banden

Al meer dan 10 jaar is Maxxis de partner op het gebied van banden voor het Coronel Dakar Team. Dit jaar verschijnt het team aan de start van Dakar 2022 met een gloednieuwe auto: de Century CR6. Bij de voorgaande editie van Dakar lieten Tim en Tom al weten dat zij toe waren aan iets nieuws. Dat moment is nu hier.

Ook dit jaar is Maxxis weer bandenpartner én sponsor. De nieuwe bolide maakt gebruik van de Maxxis MT772, AT811 en de M8060 die uitstekend geschikt zijn voor Dakar 2022 die wordt gereden van 1 januari t/m 14 januari 2022.

Nieuwe auto: Century CR6

Het afgelopen jaar reden Tim en Tom een bijna perfecte Dakar met The Beast. Na twee weken competitie in de Arabische woestijn sloten ze af op de 26ste plaats. Grote problemen waren er niet, The Beast gaf geen klap verkeerd. Maar vrijwel elke dag klonk dezelfde klacht: een tekort aan snelheid. In tegenstelling tot The Beast is de Century een auto die is gebouwd om er rally-raids mee te rijden. Met een 7.0 Chevrolet V8-krachtbron aan boord zal het aan snelheid niet meer ontbreken.

Maxxis banden

Dit jaar wordt er gereden met verschillende profielen waar onder de MT772, AT811 en de M8060. De MT772 is in 2020 nog als winnaar uitgeroepen in een Australische 4×4 banden test. De M8060 is geen onbekende en werd ook al gebruikt bij de vorige editie van Dakar 2021. Tijdens Dakar is de kwaliteit van de banden iedere keer weer 100% Dakar-proof bevonden.

Maxxis gebruikt de ervaringen die het Dakar Team met de banden opdoet om onder andere de personenwagen-, SUV-, 4×4- en bestelwagenbanden door te ontwikkelen.  

www.maxxisbanden.nl

Dit bericht delen?