Category: Banden & wielen

Hoger kilometerrendement met nieuwe Grabber GT Plus van General Tire

Met de nieuwe Grabber GT Plus lanceert off-road 4×4-bandenspecialist General Tire\ een innovatieve zomerband voor SUV’s en 4×4-voertuigen. 

De Grabber GT Plus zal vanaf nu geleidelijk de Grabber GT vervangen. Bestuurders die voor deze nieuwkomer kiezen, krijgen wat de Plus in de naam belooft: een duidelijke plus in prestaties op alle gebieden die van invloed zijn op zowel het economische als het veiligheidsaspect. 

Lagere rolweerstand

De ontwikkelaars van de band zijn er bijvoorbeeld in geslaagd om de rolweerstand van de Grabber GT Plus met maar liefst 12% te verminderen terwijl ze tegelijkertijd 5% meer kilometers hebben gemaakt. Dit is des te opmerkelijker omdat ze ook de prestaties bij nat weer een merkbare boost hebben gegeven. Op het EU-bandenlabel hebben alle Grabber GT Plus-producten prestaties van A-klasse voor grip op nat wegdek. Op droge wegen biedt de Grabber GT Plus aanzienlijk kortere remafstanden en verbeterde rijeigenschappen dan zijn voorganger.

Nieuw profiel en compound

Om dit mogelijk te maken heeft de band een nieuw ontworpen profiel gekregen, voornamelijk geoptimaliseerd voor gebruik op de weg, gecombineerd met een innovatieve rubbersamenstelling. De nieuwe met silica verrijkte compound heeft speciale dempingseigenschappen die een belangrijke rol spelen voor een kortere remafstand op nat wegdek. De stabiele polymeermatrix verstevigt ook de loopvlakblokken, wat vooral een positieve invloed heeft op het rijgedrag.  

www.generaltire.be   

Dit bericht delen?