Category: Banden & wielen

Innovatieprijs Michelin Uptis

De luchtloze band Uptis van Michelin heeft tijdens Equip Auto de innovatieprijs in de categorie technologie gewonnen. De Auto Trophees werden gekozen door een jury bestaande uit de redacties van diverse Franse en Europese vakbladen.

De Uptis is een band zonder lucht, waarbij een speciale constructie stevig genoeg is om het gewicht van een personenauto of lichte bedrijfswagen te dragen. De conceptband is onlangs in Frankrijk door La Poste als proef in gebruik genomen.

Lekrijden niet meer mogelijk

De lekbestendige MICHELIN Uptis wordt voor eind 2024 gemonteerd onder 40 bestelwagens van La Poste in de regio Hauts-de-France in het noorden van Frankrijk. La Poste en Michelin zijn een samenwerking aangegaan voor twee jaar. Het is een primeur voor Frankrijk en Europa die volgt op eerdere partnerships in Azië.

Het UPTIS prototype is een band-wielcombinatie die bestand is tegen lekrijden en geen samengeperste lucht bevat. Hij is bedoeld voor personenauto’s en bestelwagens. De samengeperste lucht is vervangen door een revolutionaire structuur die in staat is het voertuig te dragen. Deze structuur garandeert de sterkte van het geheel, het rijcomfort en de veiligheid.

www.michelin.com

Dit bericht delen?