Category: Banden & wielen

Juiste bandenspanning zo gevonden met nieuwe webapplicatie watismijnbandenspanning.nl

Automobilisten die regelmatig hun banden lucht geven rijden veiliger, zuiniger, schoner en stiller. Toch checkt drie op de tien Nederlandse automobilisten nooit de bandenspanning. Onder meer omdat ze de juiste bandenspanning niet weten. 

Met de nieuwe webapplicatie watismijnbandenspanning.nl kunnen automobilisten vanaf vandaag eenvoudig checken wat voor hun auto de juiste bandenspanning is.

Samenwerking met Vredestein

Tweederde van de auto’s in Nederland rijdt rond met te lage bandenspanning. Automobilisten hebben verschillende redenen om hun banden niet regelmatig op te pompen. Zo geeft de helft van de ‘niet-bandenoppompers’ aan dat de garage dat voor hen doet (51%) of er simpelweg niet aan te denken (50%). Ook zegt ruim een derde (41%) de juiste bandenspanning niet te weten. Om die automobilisten op weg te helpen, ontwikkelde het programma Kies de Beste Band in samenwerking met bandenproducent Vredestein de webapplicatie watismijnbandenspanning.nl.

Check eenvoudig de juiste bandenspanning

Op watismijnbandenspanning.nl kan men eenvoudig checken wat de juiste bandenspanning voor elke auto is. Hiervoor voert men het kenteken van de auto in en selecteert de juiste bandenmaat. Daarna komt in beeld welke spanning de banden moeten hebben. Paul Eidhof, Cluster Director Vredestein Benelux, was betrokken bij de ontwikkeling van watismijnbandenspanning.nl en vertelt: “De juiste bandenspanning voor je auto vind je meestal op een sticker in de auto en in het instructieboekje. Veel mensen weten dat niet, de sticker of het instructieboekje ontbreekt of ze vinden het moeilijk om de gegevens te vinden dan wel goed te begrijpen. Daarom ontwikkelden we watismijnbandenspanning.nl. De webapplicatie koppelt via de invoer van het kenteken de uitgebreide bandenspanningsdatabase van Apollo Vredestein aan de voertuiggegevens van de RDW. Voor het berekenen van de juiste spanning wordt onder meer gekeken naar de gegevens van de autofabrikant, de maat en de load index van de banden. Op termijn vervangt de nieuwe webapplicatie de bekende bandenspanningstabellen.”


Groot effect

Of  men nou veel of weinig rijdt, de banden lopen vanzelf met ongeveer 0,1 – 0,2 bar per maand leeg. Een lage bandenspanning zorgt voor een hoger brandstofverbruik, langere remweg, meer geluid en hardere bandenslijtage. Daarom is het belangrijk om de banden elke twee maanden te checken en als het nodig is, lucht te geven.  

Vind een betrouwbare bandenpomp

Het programma Kies de Beste Band is een initiatief van verschillende partijen zoals het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, VACO, RAI-vereniging, ANWB, BOVAG, RECYBEM, Band op Spanning, Milieu Centraal en VNA. Als aanvulling op watismijnbandenspanning.nl lanceert Kies de Beste Band vandaag ook de website vindbandenpomp.nl. Daar vindt men betrouwbare bandenpompen in de buurt en ziet gelijk of het gebruik ervan wel of niet gratis is.

www.watismijnbandenspanning.nl

www.vindbandenpomp.nl

Dit bericht delen?