Category: Autowas en onderhoud

Kärcher en Tokheim Service Group sluiten strategisch partnership

Kärcher en Tokheim Service Group (TSG) zijn tot een overeenkomst gekomen om een strategisch partnership te vormen. De reinigingsspecialist en de aanbieder van diensten en oplossingen voor tankstations zullen de krachten bundelen op vlak van carwashtechnologie.

“Kärcher zal zich extra focussen op ontwikkeling, engineering en productie om zo superieure producten en innovaties op de markt te brengen,” aldus Markus Asch, gedeputeerd voorzitter van de Raad van Bestuur en managing director Professional Channels van Alfred Kärcher GmbH & Co. KG. “TSG zal in opdracht van Kärcher instaan voor het management van sales en distributie aan tankstations, en zal zorgen voor de installatie, garantie en onderhoud voor alle klanten in Europa en Afrika. De overeenkomst omvat het volledige productassortiment voor carwash-technologie bij Kärcher zoals portaalwasinstallaties, wasinstallaties voor bedrijfsvoertuigen en zelfbedieningssystemen. Met deze samenwerking zullen beide bedrijven hun business in de carwash-branche bij tankstations aanzienlijk uitbreiden en hun positie versterken.”

Nog betere service

“Als marktleider in sales en service in zijn branche is Tokheim Service Group de perfecte partner voor ons. Voortaan kunnen we een nog betere service bieden aan gebruikers van Kärcher carwash-systemen en zo een belangrijke basis creëren voor een verdere winstgevende groei, zowel voor TSG als voor ons,” zegt Hartmut Jenner, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Alfred Kärcher GmbH & Co.

Samenwerking baanbrekend in carwash-branche

Ook TSG verwacht dat dit partnership een belangrijke meerwaarde wordt voor haar klanten. “Deze samenwerking is baanbrekend in de carwash-branche. Kärcher, die bij iedereen bekend staat voor haar kwaliteit en innovatie in reinigingsoplossingen, werkt samen met TSG, die in heel Europa en Afrika gerenommeerd is voor de professionaliteit en kwaliteit van haar verkoops- en serviceteams. Voor exploitanten van wasinstallaties op de markt van tankstations is dit partnership groot nieuws. Ze betekent immers een makkelijkere toegang tot het innovatieve productaanbod van Kärcher, ondersteund door de gekende competentie van TSG op vlak van installatie en service. Voor de exploitanten zal dit resulteren in de laagste totale cost of ownership, net als de hoogste winst voor hun business,” aldus Baudouin de la Tour, CEO van Tokheim Service Group.

Kärcher is wereldwijd toonaangevend aanbieder van reinigingstechnologie. De familieonderneming stelt meer dan 12.000 mensen te werk in 65 landen en meer dan 100 vestigingen. In 2016 realiseerde Kärcher met 2,33 miljard euro de hoogste omzet in haar geschiedenis. Tokheim Service Group (TSG) is marktleider in het aanbieden van uitrusting en services in Europa en Afrika voor tankstations. Naast betaalsystemen en tankinstallaties van Tokheim, verdeelt en installeert TSG ook producten van andere toonaangevende producenten, en biedt een brede scope van services gaande van onderhoud tot constructie van volledige tanksites. De overeenkomst geldt onder voorbehoud van de standaard informatie en goedkeuringen, inclusief deze van de bestuursraden

www.kaercher.com/nl/

Dit bericht delen?