Category: Banden & wielen

Maxxis T Razr winnaar A’ Design Award 2020

Maxxis T Razr band- en velgcombinatie is bekroond met de A’ Design Award 2020. De prijs heeft de band te danken aan het futuristische ontwerp en de plaats die het inneemt in het evoluerende landschap van de auto-industrie.

De T Razr is ontworpen om actief verschillende rijomstandigheden te detecteren en daarop het contactoppervlak aan te passen. Daardoor worden tractie, grip, comfort en uiteindelijk de veiligheid verbeterd. Dankzij de elektromagnetische technologie past de band zijn hoogte-breedteverhouding aan in functie van de acceleratie, de bochten en de remwerking van het voertuig. Ventilatoren op de velg gaan ook open om de remschijven te koelen en de luchtweerstand van het wiel aan te passen.

Sport- en comfortmodus

De banden zijn programmeerbaar in de sport- en comfortmodus. De sportmodus zorgt voor een afstoting tussen de elektromagnetische zones van het loopvlakpatroon om het contactoppervlak te vergroten. Daardoor wordt de zijwand van de band in het loopvlakpatroon opgenomen voor extra grip en controle. De comfortmodus verplaatst de elektromagnetische zones van het loopvlakontwerp om de band in een traditionele vorm te brengen. Het contact tussen de loopvlakzones veroorzaakt wrijving die wordt omgezet in elektriciteit om de elektromagneten op te laden, klaar voor gebruik in de sportmodus.

In de Benelux wordt Maxxis exclusief gedistribueerd door Reedijk Banden Import. RBI is uitermate tevreden over het merk als het gaat om de kwaliteit, het zeer uitgebreide assortiment en de innovaties die het merk ontwikkelt.

www.rbi.nl

Dit bericht delen?