Category: Banden & wielen

Nieuwe high-performance Vredestein-banden Ultrac Vorti+ en Ultrac Vorti R+

Apollo Vredestein heeft vernieuwde uitvoeringen uitgebracht van zijn hoogwaardige zomerbandenseries voor premium SUV’s, high performance-auto’s en sportwagens. De banden Ultrac Vorti+ en Ultrac Vorti R+ zijn geoptimaliseerd voor grotere wielen (18 tot 22 inch) en kenmerken zich door een nieuwe constructie en gereviseerde compoundmaterialen waarmee uitstekende prestaties onder natte en droge omstandigheden evenals een verbeterde efficiëntie worden geleverd.

De Ultrac Vorti+ biedt bestuurders superieure controle, zelfs tegen de grens van de grip aan. Vergeleken met zijn voorganger, de Ultrac Vorti, kenmerkt de nieuwe band zich door een schouderconstructie en zijwangen die stijver zijn en een 13% groter hieloppervlak. Er zijn nieuwe profielen met hoge tractie geïntroduceerd om de grip te verbeteren en de remweg te verkleinen, zowel onder natte als droge omstandigheden. Samen zorgen de veranderingen voor een grotere precisie en respons bij het nemen van bochten en een verbetering van 5%* op droge wegdekken.

Ideaal bij hogere snelheden

De Ultrac Vorti R+ biedt een niveau van controle dat nóg hoger is, vooral bij hogere snelheden en bij moeilijker bochtenwerk. Directe en voorspelbare stuurnauwkeurigheid in combinatie met sublieme wegligging worden bereikt door de aanzienlijk grotere apex-basis, stijvere zijwangconstructie en de stabiele middenrib. Bovendien is het profielmateriaal met hoge tractie een zorgvuldig uitgebalanceerde nieuwe, prestatiegerichte polymeer- en harsmix, die de grip en controle bij het remmen en bij snelle richtingsveranderingen verbetert.

www.vredestein.nl

Dit bericht delen?