Category: Banden & wielen

Nieuwe sportband Continental start met 42 artikelen van 19 tot 23 inch

Met de SportContact 7 heeft Continental nu een nieuwe hogeprestatieband voor sportieve voertuigen beschikbaar. Vanaf dit najaar zullen in totaal 42 artikelen verkrijgbaar zijn in maten van 19 tot 23 inch en het assortiment zal het komende jaar nog verder worden uitgebreid. “Met de nieuwe SportContact-generatie bieden we een zeer veilig, op handling en een hoge kilometrage gericht aanbod aan bestuurders die sportief de weg op willen”, aldus Enno Straten, Head of Strategy, Analytics and Marketing Tire Replacement Business EMEA bij Continental. “Ons nieuwe product wordt het vlaggenschip en de eerste vertegenwoordiger van onze zevende generatie zomerbanden die in de komende jaren op de markt komt.”

Volgens Straten heeft Continental tijdens de ontwikkeling de nadruk gelegd op het hoogste niveau van perfectie in alle prestatiecriteria om maximaal rijplezier te combineren met het hoogste niveau van veiligheid en duurzaamheid in het Ultra-high performance bandensegment. De nieuwe SportContact 7 wordt de opvolger van een zeer beproefde, populaire sportieve zomerband. Sinds zijn lancering zes jaar geleden heeft hij tests gewonnen en topaanbevelingen gekregen in verschillende tijdschrifttests, waaronder sport auto en AutoBild sportscars. Toonaangevende Europese autoconstructeurs monteren in de fabriek banden uit de SportContact-familie. 

95% marktdekking

Samen met de twee andere actuele modellen zomerbanden dekt de bandenfabrikant uit Hannover met de beschikbare modellen bijna 95% van de marktvraag. “Dit betekent dat we in staat zijn om bijna alle personenauto’s, SUV’s en bestelwagens in Europa te voorzien van banden”, meldt Straten. “Met de nieuwe SportContact 7 hebben we ook een product dat inspeelt op de huidige ontwikkelingen in de markt.” Niet alleen zijn voertuigen in de afgelopen 15 jaar ongeveer 10% zwaarder geworden, ook hun motoren zijn in die periode met bijna 30% in gewicht toegenomen. “Ten slotte heeft hij niet alleen een aanzienlijk hoger kilometerrendement, maar biedt hij ook een van de laagste classificaties binnen het UUHP-segment met een ‘C’-classificatie voor brandstofefficiëntie op het EU-bandenlabel. Dit maakt de SportContact 7 de veilige en juiste keuze voor alle sportieve voertuigen – of ze nu conventioneel of elektrisch worden aangedreven.”

De SportContact 7 werd ontwikkeld voor personenauto’s met sportieve attributen tot supersportwagens. Het gamma voertuigen is breed: de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio hoort er net zo goed bij als de RS-serie van Audi en de sportieve M-series van BMW. Compacte auto’s zijn er ook bij, zoals de Ford Focus III RS of de Mini Cooper S Clubman. Passende maten zijn ook beschikbaar voor de Porsche 4 S GT, voertuigen van AMG, Lamborghini en McLaren. Geschikte afmetingen van de SportContact 7 zijn ook gepland voor auto’s uit de hogere klasse, zoals de Brabus S 65 Rocket 900 Coupé.

www.continental.com

Dit bericht delen?