Category: Banden & wielen

Nieuwe UltraContact met innovatieve technologie

Met de nieuwe UltraContact biedt Continental nu een zomerband met een zeer lange levensduur en de vertrouwde veiligheidsnormen. Hiervoor hebben de ontwikkelaars van de band de rubbersamenstelling en het loopvlak opnieuw ontworpen om meer kilometers en maximale robuustheid te combineren met veilige rij-eigenschappen en een lage rolweerstand.

Om de lange levensduur te bereiken, werd voor het loopvlak een nieuw, zeer robuust rubbermengsel ontwikkeld, dat bekend staat als de YellowChili compound. Deze bevat een speciaal netwerk van duurzame polymeercompounds die minder slijtage mogelijk maken dan de gebruikelijke compounds. Dankzij de hoogwaardige ingrediënten is er een bijzonder grote grip met het wegdek – belangrijk voor een goede start, nauwkeurig sturen en een veilige remweg.

Korte remweg

Een korte remweg, zelfs op nat wegdek, behoort tot de belangrijkste bandkenmerken. Bij de nieuwe UltraContact zorgt het grote aantal verschillende schuine lamellen voor een goede afvoer van water van het contactoppervlak naar de loopvlakgroeven en schouders van de band. Dit zogenaamde schuine-lamellen-concept versnelt de afvoer van water, wat zorgt voor een korte remweg in de regen.

Rijcomfort wordt sterk geassocieerd met een laag wegdekgeluid. Fysiek gezien zijn geluiden geluidsgolven met verschillende frequenties. Om ze laag te houden, worden kleine elementen – bekend als “geluiddempers” – in de groeven aangebracht. Net als een golfbreker verminderen ze de geluidsemissie zonder de waterafvoer te belemmeren.

www.continental.com

Dit bericht delen?