Category: Banden & wielen

Nieuwe Vredestein Ultrac Pro: Betere prestaties, meer comfort, en gunstiger verbruik

De langverwachte Vredestein Ultrac Pro ultra-ultra-high-performance (UUHP) zomerband van Apollo Tyres komt volgende maand op de markt. Hij valt op door zijn lage gewicht waardoor prestaties en comfort worden gemaximaliseerd en tegelijkertijd het milieueffect drastisch wordt verlaagd.

De Ultrac Pro, de eerste geheel nieuwe Vredestein-band die al 12 jaar tot de topklasse van hoogwaardige zomerbanden behoort, profiteert van een opmerkelijke gewichtsbesparing ten opzichte van zijn voorganger. Bij het vergelijken van twee generaties banden in de maat 245/45R18 100Y XL is de nieuwe Ultrac Pro 1,7 kg lichter dan de Vredestein Ultrac Vorti+, wat neerkomt op een gewichtsbesparing van 13%. In de Ultrac Pro-serie is het gewicht met gemiddeld 10% verlaagd.

Sportiviteit met behoud van duurzaamheid en comfort

De substantiële gewichtsvermindering leidt tot een lagere rotatiemassa, waardoor de stuurrespons, de acceleratie en de remprestaties verbeteren. Door de lagere massa kunnen de banden ook efficiënter in contact blijven met de ondergrond. Het wereldwijde R&D-team van Apollo Tyres in Nederland heeft zich gericht op het minimaliseren van de hoeveelheid materiaal die nodig is voor de constructie en het profiel van de band om ambitieuze doelen met betrekking tot sportiviteit te bereiken, met behoud van duurzaamheid en comfort. Dit is gerealiseerd door de introductie van een nieuwe hielconfiguratie, die een geavanceerdere enkellaagse constructie in een aanzienlijk aantal maten biedt, in plaats van de tweelaagse vorm die doorgaans in het segment wordt gebruikt. Dit innovatieve ontwerp resulteert in een drastische afname van de benodigde materialen en een daaruit voortvloeiende afname van het totale gewicht.

Optimale grip

De implementatie van de nieuwste generatie rubbersamenstellingen en de optimalisatie van versterkingsdraden in de bandconstructie resulteerde in de benodigde flexibiliteit om een constante krachtverdeling te bereiken over het contactvlak met het wegdek. Hierdoor kan de band optimale grip bereiken bij de hoogste snelheden, terwijl dezelfde indrukwekkende veerkracht behouden blijft als bij zijn voorganger.

Superieure rolweerstand

De nieuwe Ultrac Pro presteert als een van de beste in zijn categorie op het gebied van brandstofzuinigheid dankzij zijn aanzienlijke gewichtsvermindering, nieuw ontwikkelde rubbersamenstellingen en geoptimaliseerde constructie. Hij biedt een algehele verbetering van 12% en een hogere categorie voor de rolweerstand op het bandenlabel in vergelijking met zijn voorganger met een aanzienlijk verbeterd rijbereik.

Laag gewicht gunstig voor het milieu

Naast de prestatievoordelen draagt de gewichtsvermindering van de band ook bij aan de duurzaamheid. De totale energie die nodig is voor de productie van de Ultrac Pro, inclusief het mixen van de rubbersamenstelling, het vormen en het vulkaniseren van de band, is aanzienlijk verminderd dankzij het gebruik van minder materialen. Secundaire milieuvoordelen kunnen ook worden toegeschreven aan minder energie die nodig is tijdens het transport van grondstoffen naar de fabriek en de aflevering van banden aan klanten in Europa.

De Ultrac Pro wordt aangeboden in een veelzijdig scala aan maten van 18 tot 24 inch, geschikt voor een breed spectrum aan sportwagens, supercars en prestatiegerichte sedans, hatchbacks en SUV’s.

www.vredestein.nl/car-suv-tyres/

Dit bericht delen?