Category: Autowas en onderhoud

OEM-goedkeuring VW Group voor Champion OEM SPECIFIC 0W20 LL FE-motorolie

De VW Group heeft de officiële goedkeuring afgegeven voor Champion OEM SPECIFIC 0W20 LL FE-motorolie voor de Audi- en VW-motoren die vanaf 2015 zijn ontwikkeld en waarvan de smeermiddelen moeten voldoen aan de VW-specificaties 508 00 of 509 00.

Het gaat meer specifiek om de 2.0 TFSI- (140 kW) en de 3.0 TDI CR (160kW)-motoren die sinds medio 2015 van de band komen. De Champion OEM SPECIFIC 0W20 LL FE-motorolie is ontwikkeld met het oog op het verlengen van de levensduur van de motor en een optimale efficiëntie van de emissiesystemen. Daarnaast draagt de zeer lage viscositeit bij aan een brandstofbesparing van meer dan vier procent.

Optimale smering vereist

Nicolas Verellen, algemeen directer van Wolf Oil Corporation, producent van Champion: “Moderne automotoren zijn kleiner en zuiniger, maar bieden meer vermogen. Daardoor worden ze zwaarder belast, wat een optimale smering vereist. Met deze productlijn biedt Champion alle workshops die VW- en Audi-motoren onderhouden een uitstekende oplossing, die voldoet aan alle eisen van VW en Audi. De Champion-producten zijn speciaal ontwikkeld om juist onder zware omstandigheden de beste prestaties te leveren. Hun unieke eigenschappen zorgen voor een maximaal viscositeitsbehoud, optimale output en prestaties en minder slijtage zodat iedere bestuurder het volledige potentieel uit zijn voertuig kan halen.”

Een OEM-goedkeuring van een autofabrikant betekent dat de fabrikant de smeermiddelen grondig heeft getest en heeft vastgesteld dat de producten volledig compatibel zijn met de specifieke motoren. Voor de VW- of Audi-bestuurder en de garagehouder biedt de goedkeuring de zekerheid dat de smeermiddelen veilig te gebruiken zijn en de prestaties leveren die nodig zijn.

Over Champion

Smeermiddelen spelen een steeds belangrijkere rol in de manier waarop moderne motoren presteren. Champion gelooft dat smeermiddelen niet alleen de prestaties van motoren verbeteren, maar ook individuele prestaties een boost kunnen geven. Champion is een merk van Wolf Oil Corporation, de Belgische onafhankelijke smeermiddelenfabrikant met meer dan zestig jaar ervaring in ruim tachtig landen wereldwijd. Vandaag de dag doen onze 220 specialisten er alles aan om uitstekende producten en een flexibele, betrouwbare service te leveren. Van technisch advies, productontwikkeling en formulebepaling tot aanvullen, verpakken, logistiek en marketing: Champion biedt zijn klanten de meest uitgebreide ondersteuning.

www.championlubes.com

Dit bericht delen?