Category: Autowas en onderhoud

Profile presenteert app voor transparant auto-onderhoud

Profile Car & Tyreservice lanceert een app voor autobezitters en garagehouders. Autobezitters krijgen dankzij deze app een helder beeld van de staat van hun voertuig. In de app is ruimte voor zowel de historie als het te verwachten onderhoud. Door data van autobezitters én garagehouders te combineren, maakt de app onderhoud transparanter.

Op het centrale dashboard van de app staat informatie over de actuele kilometerstand, de algemene autostatus, ingeplande onderhoudsafspraken, verwacht onderhoud, APK en informatie over pechhulp.

Digitaal medisch dossier

De Profile App is het resultaat van een meerjarige samenwerking tussen Profile en het platform van iGarage. De app maakt in één oogopslag duidelijk in welke staat een auto verkeert. Op die manier kunnen bestuurders onderhoud financieel vooruitplannen. Ook de onderhoudshistorie wordt in de app weergegeven. Paul van den Acker, directeur marketing bij Profile: “Het is een soort ‘digitaal medisch dossier’ van je auto. Ideaal als je je auto inruilt of verkoopt. Je kunt het overzicht als het ware doorgeven aan de volgende eigenaar.” De app is te downloaden via de Apple Store en Google Play. Voor de automobilist is de app gratis.

Transparanter

Ook garagehouders kunnen gebruikmaken van de app. Vanaf de lancering gaat een dertigtal Profile-ondernemers er actief mee aan de slag. Door monteurs aan de hand van een digitale checklist te laten werken, kunnen auto-eigenaren de werkzaamheden heel goed volgen. Ook kunnen bestuurders gegevens met elkaar delen en bijvoorbeeld garages met elkaar vergelijken. Dat zorgt volgens Van den Acker voor transparanter auto-onderhoud. Voor autobedrijven geldt wel een jaarlijkse fee. Van den Acker: “De garages kunnen de hoeveelheid werk in de toekomst beter inschatten en inplannen. Daarmee hebben ze de ultieme loyaliteitstool in handen.”

Dit bericht delen?