Category: Banden & wielen

Rekentool voor vernieuwde bedrijfswagenbanden: duurzaam, veilig en voordelig

In de Week van de Circulaire Economie wijst VACO inkopers, transporteurs en bandenspecialisten op de voordelen van vernieuwde bedrijfswagenbanden.

De vraag naar duurzaamheid blijft groeien, ook in de banden- en wielenbranche. Besparen op transportkosten door te kiezen voor vernieuwde banden met een kleinere ecologische voetafdruk én lagere kilometerkostprijs staat steeds vaker bovenaan de verlanglijst van bedrijven. Maar hoeveel kunt u precies besparen door over te stappen op vernieuwde banden? Dat rekent u makkelijk uit met de speciale rekentool op Duurzamebanden.nl.

Minder uitstoot, minder grondstoffen

Een vernieuwde bedrijfswagenband stoot gemiddeld 64% minder CO2 uit en heeft voor productie 70% minder olie en 75% minder grondstoffen nodig. Door in de rekentool een paar simpele vragen in te vullen ziet u direct hoeveel kilo CO2, liter olie en grondstof (dus op een later moment afval) een bedrijfswagen of bus (bakwagen, aanhanger, oplegger) bespaart wanneer deze rijdt op vernieuwde banden. Rijden op vernieuwde banden is overigens niet alleen veilig en duurzaam, maar ook goed voor de portemonnee.

Duurzamebanden.nl is een initiatief van de sector Bandenvernieuwing van VACO, de werkgevers- en bedrijfstakorganisatie van de banden- en wielenbranche. Op de website Duurzamebanden.nl vinden inkopers, transporteurs en bandenservicebedrijven alle informatie over de voordelen van vernieuwde bedrijfswagenbanden.

Rondleidingen

In de Week van de Circulaire Economie organiseert VACO voor relaties bovendien verschillende rondleidingen bij bedrijven die zich toeleggen op bandenvernieuwing. Zo kunnen collega’s uit de branche een kijkje nemen in de keuken, al hun vragen stellen en zich laten inspireren om ook te investeren in vernieuwde banden.

www.duurzamebanden.nl

Dit bericht delen?