Category: Autowas en onderhoud

Ruim 60.000 auto’s beoordeeld door Stichting 100% onderhouden

Er zijn inmiddels al meer dan 60.000 auto’s beoordeeld volgens de richtlijnen van de stichting 100% onderhouden. Dit is een nieuwe mijlpaal in het transparanter maken van onderhoudshistorie.

Deze 60.000 auto’s zijn beoordeeld door de ruim 350 deelnemende autobedrijven. Deze dealers en universelen zijn speciaal getraind om een auto te kunnen beoordelen volgens de richtlijnen die opgesteld zijn door 100% onderhouden. Bij tweederde (40.000 auto’s) was dit aantoonbaar het geval en deze auto’s hebben van de stichting het keurmerk 100% onderhouden toebedeeld gekregen. Dit is een nieuwe mijlpaal in het transparant maken van onderhoudshistorie voor consumenten.

Goed onderhoud zorgt voor meerwaarde

Onderhoud wordt regelmatig overgeslagen of dit wordt niet uitgevoerd volgens het door de fabrikant opgestelde onderhoudsschema. Dit levert op korte termijn wellicht een besparing op, maar op de lange termijn heeft dit een negatief effect op de levensduur en de waarde van de auto. Ook kan het zorgen voor ongeplande stilstand, bijvoorbeeld door verstopping van een brandstoffilter. Een 100% onderhouden auto heeft in de ogen van een gebruikte-auto-koper tussen de 500 en 1000 euro meerwaarde, afhankelijk van type auto en de leeftijd.

Keurmerk

Uit onderzoek blijkt dat een autokoper die op het punt staat een grote aankoop te doen graag wil weten of de auto die hij overweegt altijd goed onderhouden is. Door het keurmerk 100% onderhouden kan hij of zij dit in één oogopslag zien. Het keurmerk voegt daardoor waarde toe voor zowel de autokoper als ook voor het autobedrijf. Bovendien geldt dit ook voor de in te ruilen auto. Als de consument een aantoonbaar goed onderhouden auto inruilt dan wordt hij hiervoor beloond door een goede inruilprijs omdat een goed onderhouden auto zijn waarde behoudt. Voor het autobedrijf betekent meer en vaker onderhoud een kans op klantenbinding en omzetgroei. Een win-win situatie dus.

De stichting 100% onderhouden heeft zich ten doel gesteld om transparante informatie te verstrekken rond onderhoud, het belang te benadrukken en inzichtelijk te maken welke auto’s goed onderhouden zijn conform transparante richtlijnen. Zowel BOVAG als ANWB steunen het doel van de stichting. De stichting is in de loop van 2017 gestart met haar activiteiten. Inmiddels groeit het aantal deelnemers snel en daarmee ook het aantal gekeurde auto’s volgens de vastgestelde normen.

www.100procentonderhouden.nl

Dit bericht delen?