Category: Banden & wielen

Speciale EV-band favoriet

Uit een onderzoek in opdracht van Apollo Tyres is gebleken dat een groot deel van de eigenaren van elektrische auto’s (EV’s) in Nederland het liefst vervangende banden aanschaft die speciaal zijn ontwikkeld voor een EV.

In een enquête onder 1.000 automobilisten gaf 64% van de EV-bestuurders aan dat ze de voorkeur geven aan EV-specifieke banden. Slechts 9% zegt dit waarschijnlijk niet te doen. Uit de enquête bleek ook dat oudere bestuurders van EV’s de groep zijn die bij vervanging hoogstwaarschijnlijk speciale EV-banden zal aanschaffen. De meerderheid (86%) van de ondervraagden van 55 tot 64 jaar geeft aan dat ze ‘zeer waarschijnlijk’ of ‘waarschijnlijk’ een band kopen die speciaal is ontworpen voor EV’s, vergeleken met 66% van de ondervraagden van 18 tot 24 jaar.

Vredestein Quatrac Pro EV

Apollo Tyres introduceerde vorig jaar de Vredestein Quatrac Pro EV, de eerste allseasonband van Europa die speciaal is ontwikkeld voor elektrische auto’s en hybrides. Het product is ontworpen om het hogere koppel en gewicht van moderne EV’s aan te kunnen, voor een superieur rijgedrag en een superieure stabiliteit, lage rolweerstand en hoge duurzaamheidsnormen. De Quatrac Pro EV heeft bovendien een loopvlakontwerp dat een vermindering van 1 dB biedt in bandengeluid ten opzichte van de gelijkwaardige niet-EV Vredestein allseason-band. De winst wordt behaald dankzij met AI geoptimaliseerde afstanden tussen de profielblokken.

www.vredestein.nl

Dit bericht delen?