Category: Banden & wielen

Summa brengt Interstate Tires terug op de Europese markt

Het gerenommeerde Amerikaanse bandenmerk Interstate Tires maakt zijn rentree op de Europese markt. Summa, onderdeel van PBG, is per 1 november 2019 aangesteld als exclusief importeur en distributeur van Interstate Tires voor de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken.

Summa is een internationale multibrand groothandel in banden en wielen. Met Interstate Tires breidt Summa zijn portfolio uit met een serie betaalbare kwaliteitsbanden voor personen- en bedrijfswagens die in Europa nauwelijks nog introductie behoeft. Interstate Tires bestaat al sinds 1972 en is gespecialiseerd in de productie van banden voor personenwagens, pick-ups en bedrijfswagens. Het merk is inmiddels in 73 landen wereldwijd vertegenwoordigd.

Breed assortiment

Het bandenportfolio van Interstate Tires is per direct leverbaar via de Summa-distributiekanalen. In eerste instantie start het merk in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken met een uitgebreide serie allseason- en winterbanden. Komend voorjaar breidt Summa de bandenlijn van Interstate Tires in snel tempo verder uit met de introductie van een breed assortiment zomerbanden.

Onderdeel van PBG

Summa is onderdeel van PBG dat voortkomt uit Continental Banden Groep. In de afgelopen 70 jaar heeft de onderneming de activiteiten uitgebreid met o.a. industriebanden, technische rubberproducten en het importeurschap van verschillende merken stalen en lichtmetalen wielen, waaronder BBS, MAK en OXXO. PBG biedt daarnaast verschillende diensten aan, zoals een bandenhotel, band/wiel combinaties (automatic fitting line), trainingen en advieswerkzaamheden om optimaal op de klantwensen in te kunnen spelen.

www.pbg.nl

Dit bericht delen?