Category: Banden & wielen

Tim & Tom Coronel weer op Maxxis banden tijdens Dakar rally

Na drie decennia Afrika en 11 jaar Zuid-Amerika wordt de 42e editie van 5 tot en met 17 januari verreden in het Midden-Oosten. De coureurs zullen tijdens Dakar 2020 een totale lengte van 9.000 km moeten afleggen in het gevarieerde landschap van Saudi-Arabië, het grootste land in het Midden-Oosten. Dakar start in Jeddah en zal op 17 januari finishen in Al Qiddiya.

Broers Coronel gaan opnieuw tot het uiterste

De coureurs van het Maxxis Dakar Team, Tim (13x Dakar) en Tom (7x Dakar), zullen deelnemen in een verbeterde versie van de “Beast (Part 3.0)”. Het chassis blijft de Jefferies score buggy met een 6.2 liter, LS3 small block, 370 hp én een topsnelheid van 190 km p/u. Het voertuig is de afgelopen maanden wel lichter en ergonomischer gemaakt. Ook zijn de leidingen, de verkoeling en het bodywork verbeterd. Het doel van het Maxxis Dakar Team is het behalen van de top 20, nek-aan-nek met de professionele voertuigen.

Maxxis Dakar banden
De Beast is voorzien van 37×12.5-17 M8060 8PR 124Q Maxxis banden, “for Dakar use only”. Dit houdt in dat de constructie speciaal is afgestemd op Dakar en de wensen van de Coronels. Het 4×4 profiel M8060 is in heel Nederland te koop en geschikt voor de Europese wegen. Tijdens Dakar is de kwaliteit van de banden iedere keer weer 100% Dakar-proof bevonden. Daarnaast gebruikt Maxxis de ervaringen die het Dakar Team met de banden opdoet om onder andere de personenwagen-, SUV-, 4×4- en bestelwagenbanden door te ontwikkelen. Al sinds 2011 werken Reedijk Banden Import BV (de officiële Maxxis bandendistributeur in de Benelux), Tim Coronel en Maxxis International succesvol samen.

www.maxxisbanden.nl

Dit bericht delen?