Category: Diversen

Toyota verkoopt ruim 10 miljoen hybride auto’s wereldwijd

Toyota Motor Corporation heft bekend gemaakt dat wereldwijd inmiddels ruim 10 miljoen hybride auto’s heeft verkocht. In Nederland staat de teller op 119.000 exemplaren (104.500 Toyota  en 14.500 Lexus modellen). Hieruit blijkt dat ook hybride modellen zónder stekker het hart van veel consumenten hebben veroverd.

De ruim 10 miljoen hybride auto’s van Toyota Motor Corporation hebben naar schatting geleid tot een besparing van 77 miljoen ton CO2 in vergelijking tot de emissie van hetzelfde aantal gelijkwaardige benzineauto’s. De brandstofbesparing bedraagt circa 29 miljard liter.

Minder emissies 

Toyota’s hybride technologie is wereldwijd een duurzame richting voor het reduceren van het broeikaseffect en het terugdringen van luchtvervuilende emissies. Dit laatste speelt vaak een rol in grote steden, waar regelmatig drastische maatregelen worden genomen om emissies terug te dringen door schonere (hybride) auto’s te stimuleren en minder schone auto’s te weren. Het zoveel mogelijk beperken van de milieueffecten van auto’s en de productie ervan, is voor Toyota al jaren prioriteit.

Hybride rijden

Hybride rijden is synoniem aan ultiem comfort en ideaal in gebieden met een hoge verkeersintensiteit, met dank aan de standaard automaat en de mogelijkheid tot 100% elektrisch rijden. In de voetsporen van de iconische Prius verkoopt Toyota Motor Corporation wereldwijd inmiddels 33 verschillende hybride modellen in meer dan 90 landen.

Iconische Prius

In 1997 bracht Toyota zijn eerste Full Hybrid op de markt, de Prius. Inmiddels wereldwijd hét hybride icoon. Vanaf dat moment heeft Toyota deze technologie doorgezet naar vele andere modellen, zoals de Yaris, Auris en C-HR. Ook de huidige, vierde generatie Prius is ontwikkeld met de focus op minder emissies. Maar tegelijkertijd stond rijplezier hoog in het vaandel, zoals blijkt uit zijn lage zwaartepunt en double wishbone wielophanging achter. Het meer dynamische weggedrag is grotendeels te danken aan het nieuwe TNGA (Toyota New Global Architecture) platform.

www.toyota.nl

Dit bericht delen?