Category: Banden & wielen

Virtuele introductie nieuwe Wintrac-band van Vredestein

Vredestein heeft zijn vermaarde Snowtrac-band verbeterd en het model als Wintrac gerebrand. De nieuwe band is zelfs nog geschikter voor de huidige Europese winters, omdat deze betere prestaties levert in alle soorten natte omstandigheden en tegelijkertijd uitstekend blijft rijden op sneeuw. De nieuwe Wintrac zou aanvankelijk op The Tyre Cologne-beurs worden onthuld. In plaats hiervan is het de eerste virtuele introductie van Vredestein terwijl het merk blijft innoveren en zich ontwikkelen in deze uitdagende tijd.

Het nieuwe model vertegenwoordigt een belangrijke verandering van perspectief, van een band die voornamelijk is bedoeld voor het rijden op sneeuw tot een allround winterband, vandaar de rebranding van ‘Snowtrac’ naar ‘Wintrac’. De band is met name beter toegerust op Europese winteromstandigheden en maakt samen met de Wintrac Pro (zijn ultra-high performance tegenhanger) deel uit van de nieuwe Vredestein Wintrac-familie.

Verbeterd profielontwerp

De Wintrac profiteert van een nieuwe structuur en nieuwe materialen. Het verbeterde profielontwerp omvat een speciale V-groefstructuur met een gegarandeerd afvoerprofiel voor een optimale waterafvoer in zowel de lengterichting als in de dwarsrichting. Schouderblokken bevatten gepatenteerde ‘adaptieve’ 3D-lamellen, waardoor de totale groeflengte wordt verlengd. Dit zorgt voor uitstekende prestaties in de winter gedurende de levensduur van de band. Op elkaar aangesloten groeven in de schouderblokken zorgen voor extra stabiliteit en verbeteren de rijprestaties aanzienlijk in droge en natte weersomstandigheden.

Prestaties verbeterd

Het nieuwe model levert op verschillende manieren betere prestaties dan zijn voorganger, waaronder een 10% betere waterafvoer (minder aquaplaning), 5% meer groeflengte en 5% meer rubber in contact met de weg, wat resulteert in een betere grip op natte en besneeuwde oppervlakken. Bovendien zorgt de unieke mix van polymeren en harsdeeltjes in de volgende generatie silicacompound met hoge dichtheid – in combinatie met een ovaal contactoppervlak en een gelijkmatige drukverdeling – voor gelijkmatige slijtage en betere prestaties. Dit zorgt voor een 10.000 km hogere kilometrage en nog betere prestaties dan de meest recente Snowtrac 5. En als laatste, maar zeker niet minder belangrijk, betekent een lagere rolweerstand een aanzienlijke besparing op het brandstofverbruik.

De Wintrac zou worden gepresenteerd tijdens The Tire Cologne van dit jaar, maar vertegenwoordigt nu de eerste virtuele introductie van Vredestein. Een ander bewijs van de veerkracht van het merk tijdens de COVID-pandemie. De eerste fase van de productie is gestart in beide Europese fabrieken van Apollo Vredestein. De nieuwe band is in eerste instantie verkrijgbaar in 27 maten in 15 en 16 inch, waarvan er al één is goedgekeurd door een original equipment manufacturer (specifiek voor de VW Golf 8). In 2021 volgt een tweede fase met extra maten.

www.vredestein.nl

Dit bericht delen?