Category: Banden & wielen

Vredestein Ultrac-zomerbanden gekozen door BMW Group voor nieuwe X1 compacte SUV

De Vredestein Ultrac-zomerband van Apollo Tyres is door de BMW Group gekozen voor eerste montage op de gloednieuwe BMW X1 sports utility vehicle. De band wordt geproduceerd in de Gyöngyöshalász-fabriek van Apollo Tyres in Hongarije. Hij wordt geleverd in maat 205/65 R17 100Y XL en is voorzien van een stersymbool op de wang om aan te geven dat de band speciaal voor de autofabrikant is ontworpen. De banden worden rechtstreeks geleverd aan de productiefaciliteit van BMW in Regensburg, Duitsland.

De nieuwe leveringsovereenkomst voor standaardmontage op de X1 bouwt voort op een eerdere overeenkomst tussen de twee bedrijven die eerder dit jaar is aangekondigd. BMW Group koos toen al de Vredestein Ultrac van Apollo Tyres voor eerste montage op de nieuwste BMW 2-serie Active Tourer.

Betrouwbare en dynamische rijgedrag

De speciale versie van de bekroonde Ultrac is ontwikkeld door Apollo Tyres in nauwe samenwerking met de BMW Group om het betrouwbare en dynamische rijgedrag van de X1 te complementeren, terwijl de lage rolweerstand het brandstofverbruik van de auto optimaliseert. Apollo Tyres en de BMW Group gaan de Ultrac-banden beschikbaar stellen in de vervangingsmarkt en bij BMW-dealers, om een langdurige ondersteuning voor BMW X1-klanten te waarborgen.

“Productkwaliteit, technische samenwerking en een consistente levering zijn allemaal essentieel voor dit soort overeenkomsten voor eerste montage”, aldus Benoit Rivallant, President en CEO van Apollo Tyres Europe. “Ons zeer bekwame Europese R&D-team helpt ons om een groeiend aantal nieuwe OE-overeenkomsten te sluiten en laat zien hoe de hoogwaardige kenmerken van Vredestein-producten verder kunnen worden ontwikkeld voor specifieke toepassingen. Een van de redenen waarom we zo trots zijn op onze tweede afspraak over eerste montage met de BMW Group, is dat het benadrukt hoe Vredestein-producten worden gekozen door mensen die zowel de rijdynamiek als de efficiëntie waarderen.”

Bekroonde prestaties  

De nieuwste Ultrac-bandenserie biedt 15% betere rijeigenschappen op droog en nat wegdek dan zijn veelgeprezen voorganger. Dit is het resultaat van een verbeterde bandconstructie met een meer vierkant contactvlak, een stijver loopvlakpatroon en een middenrib met parabolische dwarsgroeven. Samen verbeteren zij de stuurrespons en precisie voor een veilige en dynamische rijervaring. Bovendien zorgt de 5% betere rolweerstand van de band voor een lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot.

Vergeleken met zijn voorganger heeft de Ultrac ook 50% meer unieke silica- en harscompounds die de tractie verbeteren, wat resulteert in 10% beter remgedrag op droge en natte oppervlakken. Schokdemping en geluidsvermindering worden verbeterd door de lagere hielvulstrookhoogte, de geoptimaliseerde wangconstructie en de verhoogde flexzone. Verder is de profielafstand van de band bij verschillende banddiameters geoptimaliseerd om het geluidscomfort te verhogen.

www.vredestein.nl

Dit bericht delen?