Category: Banden & wielen

Vredesteins Quatrac nieuwe evolutie in groeiend allseason-segment

Het Europese allseason-segment is vorig jaar met 23% procent gegroeid. Vredestein blijft zijn producten verder ontwikkelen en zijn allseason-expertise benadrukken. In 2019 introduceerde Vredestein de Quatrac Pro en was daarmee het eerste merk dat een allseason-band voor auto’s uit het hogere segment met hoge prestaties introduceerde. Met de introductie van de nieuwe Vredestein Quatrac vergroot Vredestein nu zijn assortiment in het segment voor kleinere velgmaten.

Als een van de eerste bedrijven die allseason-banden introduceerde, profiteert Vredestein nu van meer dan 28 jaar ervaring in het produceren van allseason-banden. Vandaag de dag heeft het merk het grootste assortiment allseason-banden in de Europese markt. In oktober 2019 werd het merk door Autobild uitgeroepen tot ‘Allseason-fabrikant van het jaar’. Om de leidende positie te behouden en uitstekend te blijven presteren in de Europese bandentests heeft Vredestein zijn producten in de markt voor kleinere maten doorontwikkeld. Deze zijn inmiddels gemeengoed geworden.

Hoogwaardige prestaties met slimme oplossingen

Met de nieuwe Quatrac in 15 en 16 inch biedt Vredestein een goed uitgebalanceerde allseason-band. Deze band zorgt bovendien voor minder belasting van het milieu door brandstofbesparingen te realiseren dankzij het lagere gewicht en minder rolweerstand.  De Quatrac combineert uitstekende winter- en zomereigenschappen dankzij de gevestigde kennis van Vredestein, het gebruik van gloednieuwe materialen en een paar slimme aanpassingen die de prestaties naar een nieuw niveau tillen. 

Beide schouders van de band zijn nu geschikt voor gebruik in de zomer, terwijl het midden van de band meer wintergeoriënteerd is, met een hogere lamelledichtheid voor betere tractie. Het aantal schouderblokken is afgestemd op de banddiameter om te zorgen voor superieure prestaties in de winter. De band heeft ook een diep V-vormig profiel, geperfectioneerd door finetuning van hoeken en luchtverhouding.

Verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger

De nieuwe Quatrac presteert 12% beter dan zijn voorganger op rijgedrag op droog wegdek dankzij het grotere contactoppervlak en stijvere schouderblokken. De silicacompound en het V-vormige patroon zorgen voor een 20% beter rijgedrag op nat wegdek en 10% hogere prestaties bij remmen op nat wegdek. Dankzij 10% meer randen die door de sneeuw snijden, is het rijgedrag op sneeuw met 5% verbeterd en is de band geoptimaliseerd voor alle stuurhoeken.

De Vredestein Quatrac is speciaal ontworpen voor Europese wegen en wordt geleverd met het sneeuwvloksymbool met drie bergtoppen, dat aangeeft dat de band geschikt is voor gebruik in de winter en in heel Europa. De nieuwe Quatrac is verkrijgbaar in 15” en 16” met 39 maten in de eerste fase in september en oktober. Begin 2021 zal er een uitbreiding volgen.  

www.vredestein.nl

Dit bericht delen?