Category: Schadeherstel

60.000 Axalta spectrofotometers verkocht

Axalta, leider in digitaal kleurmanagement voor de autolak markt, heeft aangekondigd haar 60.000e spectrofotometer verkocht te hebben, waarvan 10.000 in de afgelopen 15 maanden. De snelle stijging van de recente verkopen wordt voornamelijk toegeschreven aan een sterke wereldwijde digitaliseringstrend. Met dit steeds populairder wordende draagbare digitale apparaat is nauwkeurig en snel kleurzoeken mogelijk waarmee de efficiëntie van schadeherstelbedrijven verhoogd kan worden.

“Een digitale aanpak voor kleurmeten en het vinden van kleuren is een wereldwijde trend die 25 jaar geleden begon. Toen was Axalta één van de eerste lakproducenten die een digitaal apparaat en software aanbood aan schadeherstelklanten,” zegt Dr. Martin Wulf van Axalta. “Wij moedigen we al onze gebruikers aan om zichzelf toekomstbestendig te maken en hun efficiëntie te optimaliseren door over te stappen op digitale kleurmeting.”

Eenvoudige werking

Schadeherstellers nemen eenvoudig de kleurmetingen van het lakwerk van een voertuig op met behulp van de spectrofotometer, die vervolgens de waarden draadloos naar Axalta’s online wereldwijde kleurendatabase verzendt. De software voor kleurovereenkomst doorzoekt meer dan 200.000 constant bijgewerkte formules en past waar nodig automatisch de dichtstbijzijnde formule aan. Zo kunnen schadeherstellers de best mogelijke kleurovereenkomst vinden, die vervolgens op een smartphone of tablet kan worden geselecteerd en via wifi naar een IP-schaal kan worden verzonden voor het mengen van de kleurformule. Het hele proces is nauwkeuriger, efficiënter en winstgevender.

www.axalta.nl

Dit bericht delen?