Category: Onderdelen

Airco Frans: ‘Klanten helpen hun problemen op te lossen, daar staan wij voor’

Het in Nieuwegein gevestigde Airco Frans is al sinds Frans Verwegen in 1990 het bedrijf oprichtte een echte airco specialist. Onder de naam Airco Frans is men overigens sinds 2008 actief. Frans Verwegen: ‘Apparatuur verkopen is niet zo heel moeilijk. Pas als de apparatuur daadwerkelijk gebruikt wordt komen de vragen. En juist dan moet de leverancier ook kunnen helpen. Maar helaas valt die after-sales vaak tegen!’.

Gestart vanuit Maarsen samen met collega Rob Ietswaard heeft Frans in de werkplaats heel wat problemen van klanten verholpen. Tegenwoordig opereert Airco Frans vanuit een modern pand in Nieuwegein, niet ver van de Innovam vandaan. In de service werkt men met drie man. Lucien die voornamelijk de service aan airco apparatuur verzorgt, Rob die de werkplaats voor zijn rekening neemt en Frans zelf.  

Gecertificeerd voor elektrische voertuigen

Airco Frans heeft veel klanten die door hun eigen garage zijn doorgestuurd. Specialisaties zijn de reparatie van aircoleidingen, het opsporen van lekkages en het spoelen van airco systemen. Ook elektrische voertuigen kunnen in de werkplaats worden gerepareerd. Natuurlijk zijn de specialisten van Airco Frans daarvoor gecertificeerd. Het airco systeem wordt steeds vaker gebruikt om een accu op een stabiel temperatuurbereik te houden. Werkt de airco niet dan geeft dat tegenwoordig behoorlijke problemen. Het voertuig gaat in de noodloop of kan zelfs uitgeschakeld worden.

Zelf connectoren draaien

Bij het defect raken van een compressor dient het systeem gespoeld te worden. Daarvoor zijn speciale leidingaansluitingen nodig die in het bedrijf zelf of de draaibank gerealiseerd worden omdat deze connectoren gewoonweg niet te koop zijn. Deze connectoren zijn per auto type verschillend en ondertussen heeft Frans al een behoorlijke collectie opgebouwd.

Spoelen

Frans Verwegen: ‘Over het spoelen van aircosystemen wordt vaak nog te gemakkelijk gedacht. Soms worden de aircoslangen van het airco-apparaat op een auto aangesloten en wordt het aanwezige spoelprogramma van de machine ingeschakeld! Maar tegenwoordig zijn de voertuigen met keerkleppen uitgerust en zelfs met meerdere airco kringlopen, zoals comfort airco achter en voorin het voertuig en een koel-verwarming systeem voor de accu. Spoelen kost gewoon tijd en moeilijkere voertuigen worden voor een week in de planning gezet. Spoelen kan dus niet op locatie worden uitgevoerd. Natuurlijk wordt niet elk uurtje doorbelast want tijdens het spoelen van een systeem dient er iemand in de buurt van het voertuig te blijven maar er kunnen ook tegelijk andere werkzaamheden worden verricht’.

Airco Frans doet onderhoud aan bijna alle merken airco apparatuur en is daarmee een universeel opererend aircoservicebedrijf. Men probeert altijd eerst de machine te repareren voor men over een nieuwe begint. Airco Frans heeft het dealerschap voor Nederland van de Italiaanse fabrikant Oksys. Frans: ‘Zij leveren apparatuur waar wij volledig achter kunnen staan. De prijzen zijn ook heel aantrekkelijk en de service is echt optimaal. Als een probleem niet telefonisch opgelost kan worden dan zijn de servicewagens van Airco Frans snel op locatie om service te verlenen’. 

www.aircofrans.nl

Dit bericht delen?