Category: Onderdelen

AllParts breidt commerciële team uit

Met de aanstelling van twee bekende gezichten is het commerciële team van AllParts op sterkte. Erik van de Water en Dennis Kruis zullen zich als commercieel manager inzetten voor het verder ontwikkelen van het AllParts grossiersnetwerk.

Beiden hebben een uitgebreide ervaring in de Automotive aftermarket. Michiel Meijer, die al langer bij AllParts is, wordt verantwoordelijk voor alle garageformules bij AllParts. Jan Kalisvaart is aangesteld als CFO (parttime).

Jarenlang ervaring in parts

Erik van de Water, die recent vertrok bij Kawe Raalte, zat daarvoor bij Brezan, Sonax en MPM. Ook Dennis Kruis komt uit de branche (Corbo, ASN) en heeft ook veel ervaring in parts opgedaan. Zij worden aanspreekpunt voor de AllParts grossiers en zijn ook verantwoordelijk voor business development met nieuwe AllParts grossiers en hun klanten. Daarnaast blijft Frank Hut betrokken bij de organisatie voor de verdere uitrol van de bandenstrategie. Paul Greijn werd aangetrokken voor de verdere invulling van de grossiersformule met leveranciers en logistieke oplossingen. Hij deed eerder veel ervaring op bij Autodistribution en Alliance.

Uitbreiding garageformules

Ook de uitbreiding van de garageformules (nu bijna 150 aangesloten bedrijven) staat bij AllParts op het programma. Met de komst van Michiel Meijer is de afgelopen maanden verdere inhoud gegeven aan de formules AutoExcellent en CarXpert. Hij heeft veel ervaring opgedaan bij onder meer de formule James en bij Fource.  Hij zal daarbij nauw samenwerken met Erik van Lier (key accountmanager garageformules).

Grossiers onafhankelijk

Freek Blekxtoon, directeur AllParts legt uit: ‘Wij hebben een lang intern strategisch proces achter de rug met en door onze leden. Met als uitkomst onze eigen, nieuwe AllParts formule die we samen met onze grossiers begin dit jaar hebben gelanceerd. De doelstelling is onafhankelijk blijven als grossiers zodat je samen je eigen toekomst kunt vormgeven. Alle andere grossiersformules in ons land zijn namelijk geregisseerd door leveranciers die zelf ook hun eigen concurrerend netwerk hebben. Dan krijg je nooit even goede of zelfs betere kogels dan ze zelf hebben. En dat is waar wij natuurlijk wél voor gaan: onderscheid en onafhankelijkheid. Keuze houden. Niet alle eieren in het mandje van je concurrent leggen.  

We hebben de AllParts formule samen krachtig neergezet en nu gaan we door. Er is veel interesse bij andere grossiers en daarom zetten wij nu ook in op groei. We zijn achter de schermen zeer druk geweest met de meerwaarde van de formule en zijn nu klaar voor de uitbreiding van het netwerk. Er zijn nog vele mogelijkheden voor Allparts grossiers in het land. Overigens zullen we op korte termijn alweer nieuws hebben. Het benodigde team voor de beoogde verdere professionalisering staat in elk geval al. Een dergelijke aanpak vereist een sterk commercieel team en die missie is nu ook ingevuld. We hebben daar even de tijd voor genomen omdat kwaliteit in deze functie belangrijk is. Het is essentieel dat de contactpersonen voldoende dossierkennis hebben en betrouwbaar zijn. Door recente teleurstellingen hebben we daar nu extra op ingezet. Beide heren zijn gepokt en gemazeld als het gaat om partsdistributie en werkplaatsperikelen en direct inzetbaar.”

AllParts is de nieuwe snelgroeiende formule van GroupAuto Nederland en heeft momenteel 37 leden met 50 vestigingen. De formule is van de grossierscoöperatie zelf.

www.allparts.nl

Dit bericht delen?