Category: Diversen

Auto Prof speelt met in op beleving: kartbaan, racesimulatoren, Demo Arena en kennisprogramma

De vakbeurs Auto Prof pakt de komende dagen groots uit met verschillende activiteiten. Zo komt er op de beursvloer een heuse kartbaan met mini e-karts, zijn er meerdere racesimulatoren, organiseert AMT tientallen kennissessies en is er een Demo Arena. Verder gaat Teamwise PDR & More op de tweede beursdag een poging wagen om in recordtijd een auto met vele honderden hageldeuken te herstellen.

“Auto Prof is terug van weggeweest en dat willen we vieren met de automotive sector. Daarom is er tijdens de komende editie meer te zien, te doen en te beleven dan ooit. Buiten het AMT Live programma – wat dit jaar nog omvangrijker is dan andere jaren – zijn er diverse activiteiten op de beursvloer. Naast een uitgebreid aanbod aan kennis, producten en diensten mag namelijk de fun-factor niet ontbreken”, zegt Malou Peters namens beursorganisator Easyfairs Nederland.

Simulatoren

Zo staat er een batterij aan simulatoren bij KNAF Digital en ook bij verschillende exposanten op de beurs, zoals 402 Automotive. Ook is er een heuse kartbaan met mini e-karts aanwezig op Auto Prof, de kans voor bezoekers om te laten zien hoe snel ze kunnen zijn. Bovendien zijn er deze editie ook universiteiten en hoge scholen aangesloten aan de beurs. Deze universiteiten en hoge scholen leiden op dit moment de techneuten van de toekomst op. Zo komen de studenten en het bedrijfsleven eenvoudig met elkaar in contact op Auto Prof.

Hagelreparatie

Teamwise PDR & More gaat tijdens de tweede beursdag de uitdaging aan om een auto met vele honderden hageldeuken in recordtijd te herstellen door met meerdere technici gelijktijdig aan de auto te werken. Een gemiddelde hagelreparatie kost normaal 20 tot 30 uur. De vraag is natuurlijk of het Teamwise PDR & More gaat lukken in slechts een paar uur tijd. De recordpoging is live bij te wonen op Auto Prof op woensdag 21 april om 15.30 uur.

Verder is er dit jaar een Demo Arena, hier worden de gehele dag diverse live demonstraties gegeven. Thijs van Grinsven leert de bezoekers hoe ze zelf de timing kunnen controleren tijdens een live scope meeting. Ook ervaren bezoekers Paintless Dent Repair en maken ze kennis met Assist Reality (meekijken in de werkplaats op afstand). Ook buiten de Demo Arena staat actie centraal. Veel exposanten pakken dit jaar groots uit en geven diverse workshops en demonstraties op hun eigen stands, zoals CBX Equipment, Explora Werkplaatsinrichting, Snap-on Tools en TECH360.

De vakbeurs Auto Prof is te bezoeken op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 april 2022 van 15.00 tot 22.00 uur in Evenementenhal Gorinchem.

www.autoprof-vakbeurs.nl

Dit bericht delen?