Category: Uncategorized

Nieuw op Auto Prof 2022: Demo Arena

Het licht staat op groen voor Auto Prof op 19, 20 en 21 april 2022 in Evenementenhal Gorinchem! De vakbeurs voor de automotive aftersales branche mag weer plaatsvinden en introduceert dit jaar een nieuw initiatief: de Demo Arena. Verder zijn een aantal grote partijen terug van weggeweest zoals LKQ Fource en Alliance Automotive Group.

“We zijn ontzettend blij dat de vakbeurs eindelijk weer door kan gaan en dat zelfs zónder maatregelen. Dat betekent dat Auto Prof weer als vanouds gehouden wordt, uiteraard voorzien van een gratis hapje en een drankje. In de afgelopen periode hebben we natuurlijk niet stil gezeten. We voegen tijdens de komende editie een Demo Arena toe aan de beursvloer. Hier staan live demonstraties centraal. De demo’s zijn een aantal keer per dag op vaste tijdstippen te zien. Zo halen we de praktijk naar de beursvloer. Goede voorbeelden zijn demonstraties in uitdeuken zonder spuiten, een demo in storingsdiagnose met de scoop of op afstand meekijken in de werkplaats.”, zegt Malou Peters namens beursorganisator Easyfairs.

AMT Awards

Op dinsdag 19 april vindt live de ontknoping plaats van de AMT Awards. Meer dan 3500 vakprofessionals hebben meegedaan aan de strijd om de titels in de categorieën Auto- en bedrijfsautotechnicus van de toekomst, Autotechnicus van het jaar en beste automotive opleiding. Onder leiding van Hart van Nederland-presentatrice Annemarie Brüning gaan de finalisten de titelstrijd aan. De finale is dinsdagavond in de Demo Arena. Ook dit jaar is er een uitgebreid kennisprogramma waar techneut en ondernemer direct praktische kennis opdoen. Onder de noemer AMT Live zijn er meer dan 50 (technische) kennissessies over bijvoorbeeld APK-richtlijnen, diagnosestellen met behulp van Pass-thru en EV in de werkplaats.  

Grote namen weer aanwezig

Een aantal grote partijen is terug van weggeweest op Auto Prof, zoals LKQ Fource en Alliance Automotive Group. Peters: “We zijn echt heel blij dat deze bedrijven onze beurs niet willen missen. Een andere opvallende trend is dat een aantal deelnemers uitpakt met een extra grote stand om zo maximaal aanwezig te zijn op de beursvloer. Meer dan andere jaren is Auto Prof 2022 de plek om een nieuw product, concept of dienst te presenteren. Opvallend veel standhouders komen met nieuws naar de beurs.”

Meerdere deelnemers zetten hun opleidingen en trainingen (bijvoorbeeld voor EV’s) in de spotlights. Ook is er aandacht voor de instroom van jonge techneuten in het monteursvak vanuit de diverse opleidingen. Andere hot items zijn trainingen over fenomenen als Pass-thru of ADAS-kalibratie. Op equipmentgebied schenken meerdere standhouders aandacht aan de per 1 juli verplichte deeltjesteller en andere moderne apparatuur voor de APK-straat. Natuurlijk is de opkomst van EV is een belangrijk thema. Van equipment en trainingen om goed en veilig aan deze voertuigen te kunnen werken tot aan een compleet garageconcept voor universele bedrijven geënt op elektrische auto’s.

De Auto Prof is te bezoeken op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 april 2022 in Evenementenhal Gorinchem. De beursvloer is geopend van 15.00 tot 22.00 uur.

www.autoprof-vakbeurs.nl    

Dit bericht delen?