Category: Banden & wielen

Auto Zeitung: Vredestein Quatrac beste allseason-band

Auto Zeitung, een Duits toonaangevend autotijdschrift, heeft de Vredestein Quatrac uitgeroepen tot een van de twee beste allseason-banden van 2021. De band, die ook de ‘Price-Performance Recommendation’ won, had acht sterke concurrenten in het populaire allseason-segment.


Het tijdschrift heeft de 205/55/R16-banden, gemonteerd op een zevende generatie Volkswagen Golf, uitgebreid beoordeeld. Hierbij werden de rij- en remprestaties van de banden geëvalueerd tijdens diverse veeleisende natte en droge tests bij verschillende temperaturen. Ook het comfortniveau van de banden werd op verschillende oppervlakken getest, evenals de stugheid en de mate waarin ze geluid en trillingen genereren.

Een klasse op zich
De nieuwste Vredestein Quatrac-band is ontwikkeld voor het middensegment waartoe ook gezinsauto’s behoren. In de testbeoordeling verklaarde Auto Zeitung dat de Quatrac “een klasse op zich is” op nat asfalt bij diverse temperaturen. Ook benadrukte het tijdschrift de hoge mate van grip van de band, zelfs bij rijden op de limiet. Hier werd aan toegevoegd dat de rolweerstand laag is. Daarnaast is de band veilig op sneeuw en scherp geprijsd.
Het assortiment allseason-banden van het premium Nederlandse merk Vredestein, dat uitsluitend in Europa door Apollo Tyres wordt geproduceerd, biedt een zorgvuldig geoptimaliseerde balans van prestaties onder droge, natte en ijzige omstandigheden en vermindert de impact op het milieu dankzij een lage rolweerstand en een lange levensduur.

Toonaangevend in allseason
Vredestein-banden zijn sinds de oprichting in het begin van de jaren negentig toonaangevend op de markt voor allseason-banden. Ze zijn ontwikkeld met de kennis van het bedrijf over winter- en zomerbanden om topprestaties te leveren, ongeacht de omstandigheden. Met maten variërend van 13 tot 22 inch biedt Vredestein nu een van de meest uitgebreide en diverse assortimenten in dit segment.


Al veel vaker in de prijzen

De Quatrac is meerdere keren bekroond. Vorig jaar werd de Quatrac door Auto Bild Allrad in zijn prestigieuze jaarlijkse bandentest uitgeroepen tot een van de twee winnaars. De band kreeg de hoogste of op een na hoogste beoordeling in elk van de veertien testcategorieën. In 2020 werd hij ook tweede in een grote test van Auto Bild, waarbij 32 allseason-banden werden getest. Yves Pouliquen, Head of Sales & Marketing bij Apollo Tyres Europe, zei: “We zijn trots op ons assortiment allseason-banden. Het is de kern van het merk Vredestein. Met name de Quatrac loopt voorop wat betreft innovatie en groei in het segment allseason-banden. Wij blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling om ervoor te zorgen dat de band voorop blijft lopen. De award van Auto Zeitung laat zien dat ons harde werk niet voor niets is geweest.”


Naast de Quatrac omvat het Vredestein-assortiment allseason-banden de Quatrac Pro, Quatrac 5 en Comtrac 2 All-Season+ voor lichte bedrijfswagens.

www.vredestein.nl

Dit bericht delen?