Category: Banden & wielen

Vredestein Quatrac Pro EV: Innovatieve materialen en innovatief ontwerp

Apollo Tyres heeft bevestigd dat de nieuwe Vredestein Quatrac Pro EV wordt geïntroduceerd met een reeks geavanceerde ontwerpkenmerken en -materialen. Deze band zal de eerste speciale allseason-band voor elektrische voertuigen (EV) van Europa zijn.

De band is speciaal ontwikkeld om gedurende het hele jaar gebruikt te kunnen worden door elektrische auto’s en hybrides, een grotere actieradius mogelijk te maken en superieure grip en tractie te bieden onder alle omstandigheden, waaronder ijs en sneeuw.

Superieure grip en grotere actieradius

Als benchmark bij de ontwikkeling van de nieuwe EV-band dienden de bekroonde huidige Vredestein allseason-banden. Computersimulaties en het praktijktestprogramma van Apollo Tyres bevestigen dat de nieuwe EV-band superieure grip biedt, een grotere actieradius mogelijk maakt dankzij de lagere rolweerstand en lichtere constructie, minder belastend is voor het milieu, minder geluid produceert, stiller en comfortabeler rijdt, en de remweg verkleint.

Daarnaast is de Vredestein Quatrac Pro EV zo ontworpen dat er tijdens de productie minder CO2 wordt geproduceerd, wat bijdraagt aan een lagere CO2-impact over de gehele levensduur. De nieuwe band wordt geproduceerd in de twee Europese productiefaciliteiten van Apollo Tyres, in Enschede in Nederland en in Gyöngyöshalász in Hongarije.

Goede prestaties onder winterse omstandigheden

De prestaties onder alle weersomstandigheden van de nieuwe EV-band zijn volledig gecertificeerd volgens de hoogste industrienormen voor een allseason-band. Hierdoor mag het benchmarksymbool ‘Three Peak Mountain Snowflake’ op de bandwang worden gevoerd, wat de goede prestaties onder winterse omstandigheden bevestigt.

www.vredestein.nl

Dit bericht delen?