Category: Schadeherstel

Autoschadeherstelbranche aantrekkelijker voor vrouwen

Bij ASA Autoschade in Amstelveen is de eerste vrouwelijke deelnemer aan de Front Office Exclusive opleiding van start gegaan. Dit is Ilona van den Abeele. Hiermee doet een nieuwe generatie vrouwen haar intrede in de autoschadebranche voor een sterke positie in het schadeherstelbedrijf.

De opleiding Front Office Exclusive wordt verzorgd door AutoTech en duurt één opleidingsjaar. Veilig herstel begint bij de Front Office medewerker, het visitekaartje van het bedrijf. Front Office medewerkers worden opgeleid voor de hoogtechnologische werkomgeving binnen het autoschadeherstelbedrijf.

Technische opleiding essentieel

Auto’s worden technisch steeds complexer en daarvoor zijn goede opleidingen essentieel. Hiervoor zijn er steeds meer hoogopgeleide en gediplomeerde medewerkers nodig. Dat Ilona van den Abeele de eerste vrouwelijke deelnemer is aan de opleiding Front Office Exclusive onderstreept het belang dat zowel mannen als vrouwen technische functies bekleden binnen de schadeherstelbranche.

Ilona heeft al een lange ervaring binnen de automotive branche. Ze werkt nu drie jaar bij ASA Autoschade als Front Office medewerker en houdt zich bezig met de intake van auto´s, begeleiding van klanten, administratie en de aansturing van het reparatieproces in de werkplaats. De opleiding Front Office Exclusive stoomt haar klaar om het schadeherstelbedrijf en de werkplaats professioneel aan te sturen. Bijvoorbeeld haar kennis van technische en managementvaardigheden en over nieuwe auto- en reparatietechnieken van elektrische- en waterstofauto´s.

AutoTech is het platform voor de Schadeherstelbranche. AutoTech bedenkt wat er in schadeherstelbranche nodig is en stelt hierbij kennis, kunde, houding, gedrag en mensen centraal.
 

www.autotechalliantie.nl

Dit bericht delen?