Category: Schadeherstel

Axalta Refinish installeert eerste ColorSystem bij BMW Group Nederland

Axalta Refinish, de exclusieve leverancier voor ColorSystem, het eigen laksysteem van BMW Group, heeft onlangs de eerste installatie uitgevoerd voor BMW Group Nederland bij Van Poelgeest Autoschade in Amersfoort. ColorSystem is een van de meest technologisch geavanceerde laksystemen ter wereld. Het biedt schadehersteloplossingen die voldoen aan de oorspronkelijke fabrieksnormen van BMW Group.

Tijdens deze en toekomstige installaties zal er een ColorSystem mengrek worden geïnstalleerd dat is ingericht met HydroColor basislak. Deze producten worden geleverd in het bewezen flessensysteem van Axalta. De flessen zijn gemaakt van 50% gerecycled plastic en voorzien van precieze doseringsdoppen die zorgen voor de juiste hoeveelheid zonder enige verspilling. Dit resulteert in minder CO2 uitstoot en afval wat de toewijding aan duurzaamheid benadrukt. Naast HydroColor basislak is er met ColorSystem een volledig aanbod van producten. Deze variëren van plamuur tot het duurzame aanbod van fillers en blanke lak.

Allerbeste oplossing

John van Oost, Manager Schadeherstel van BMW Group Nederland zegt: “Wij zijn zeer verheugd dat de eerste installatie nu een feit is. De samenwerking met Axalta Refinish levert de allerbeste oplossing in de markt voor ons laksysteem ColorSystem. Wij kunnen door deze vooruitstrevende laktechnologieën ons schadeherstelproces optimaliseren en verder verduurzamen.”

Als onderdeel van de overeenkomst met BMW Group levert Axalta ook het nieuwste, innovatieve laksysteem met Fast Cure Low Energy-technologie. Dit systeem heeft het potentieel om de CO2-equivalente uitstoot en het energieverbruik tot 45% te verminderen in vergelijking met standaard laktechnologieën. “Wij zijn enorm trots dat de eerste installatie van ColorSystem binnen de BMW en MINI dealerorganisatie bij Van Poelgeest Autoschade in Amersfoort, nu heeft plaatsgevonden” zegt Dirk de Mooij, Strategic Sales Manager bij Axalta Refinish Nederland. Hij vervolgt: “Voor Axalta Refinish heeft het ontwikkelen van efficiënte en duurzame technologieën en laksystemen voor haar partners en klanten een hoge prioriteit. Het is een heugelijk feit dat deze samenwerking is gestart en dat wij kunnen bijdragen aan de hoge normen op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en verduurzaming van het schadeherstelproces van BMW Group Nederland.”

Besparen op energieverbruik

Bert van’t Ende, Manager Schade bij Van Poelgeest Autoschade in Amersfoort zegt: “Wij zijn er erg trots op dat wij dit laksysteem als eerste BMW en MINI dealer in Nederland op de werkvloer kunnen introduceren. Het feit dat wij hiermee ook op ons energieverbruik kunnen besparen is een enorm pluspunt voor ons. Wij streven er altijd naar om efficiënter en duurzamer te werken. Dankzij deze samenwerking kunnen wij dit ook doorzetten binnen de schadeherstelwerkzaamheden.”

Van Poelgeest is opgericht in 1952, heeft zeven vestigingen met ruim 350 medewerkers en is de exclusieve BMW en MINI dealer van de Randstad.

www.refinish.axalta.eu

Dit bericht delen?