Category: Onderdelen

Betrouwbaar starten met VARTA AGM accu’s van Ecobat

De winter brengt uitdagende omstandigheden met zich mee voor voertuigbezitters. Lage temperaturen, kortere dagen en meer energieverbruik kunnen allemaal invloed hebben op de prestaties van een auto, vooral als het gaat om de accu.

 VARTA AGM technologie is de keuze van de autofabrikant voor meer dan 70% van de Start Stop voertuigen met hoge energie belasting. VARTA AGM accu’s werken ook perfect voor conventionele systemen en zijn een interessante optie voor de wintermaanden, omdat ze speciaal ontworpen zijn om in dergelijke omstandigheden te presteren.

Start-Stop

Start-Stop technologie is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze technologie schakelt de motor automatisch uit wanneer het voertuig stilstaat, zoals bij een verkeerslicht, en start de motor weer zodra de bestuurder het gaspedaal indrukt. Hierdoor wordt brandstof bespaard en de uitstoot verminderd. VARTA AGM accu’s zijn speciaal ontworpen om deze frequentie van starten en stoppen aan te kunnen.

Voordelen van VARTA AGM accu’s in de winter

1.      Verbeterde koudstartvermogen: In de winter zijn de temperaturen lager, wat de prestaties van standaard loodzuuraccu’s kan beïnvloeden. AGM accu’s zijn ontworpen met verbeterde koudstart vermogens, zelfs als ze gedeeltelijk ontladen zijn, waardoor ze beter bestand zijn tegen de uitdagingen van koud weer. Dit betekent dat het voertuig betrouwbaar zal starten.

2.      Diepe ontlaadcapaciteit: AGM accu’s zijn ontworpen om herhaaldelijk te kunnen starten en stoppen zonder significante slijtage. Dat is vooral handig in stadsverkeer in de winter wanneer u vaak moet stoppen voor verkeerslichten of in de file staat. VARTA AGM accu is ook de beste keuze de nieuwe xEV voertuigen (EV en Hybride). In elke xEV zit een 12V accu.

3.      Langere Levensduur: Hoewel AGM accu’s vaak duurder zijn dan traditionele accu’s gaan ze over het algemeen langer mee. Dit betekent dat de accu minder vaak vervangen hoeft te worden, wat op de lange termijn kostenbesparend kan zijn.

4.      Energiebesparing: De Start-Stop technologie zelf zorgt voor brandstofbesparing omdat de motor automatisch wordt uitgeschakeld wanneer hij niet nodig is. Dit is vooral nuttig in de winter,wanneer de motor langer stationair draait om het interieur te verwarmen. Een AGM accu kan deze extra belasting beter aan.

Wanneer u overweegt om de huidige accu te vervangen door een AGM accu voor de winter, zijn er enkele belangrijke overwegingen:

1.      Registratie: check of het voertuig geen aanmelding van de nieuwe accu vraagt.

2.      Onderhoud: Hoewel AGM accu’s doorgaans langer meegaan dan traditionele zijn preventieve testen meer en meer geadviseerd, elke keer dat de werkplaats wordt bezocht. Zorg ervoor om de instructies van de fabrikant te volgen om de levensduur van de accu te maximaliseren.

Als u van plan bent om de accu te vervangen voor de winter, overweeg eerst dan een VARTA AGM accu om het voertuig betrouwbaar te houden. Zeker in de koudste maanden. Het kan een investering zijn die zichzelf terugverdient en zorgt voor gemoedsrust.

Ecobat

In de Benelux wordt Varta van oudsher gedistribueerd door Ecobat. Vanuit 4 vestigingen (2 in Nederland, 2 in België) worden Varta-accu’s overal binnen 24 uur geleverd met een uniek hoge leveringsgraad (99%) en met waar gewenst commercieel en technisch advies en ondersteuning.

Een team van 100 professionals staat voor u klaar, zeker ook bij technische ‘uitdagingen’.

Varta en Ecobat: met dit partnership komt ook u de winter fluitend door!

www.ecobatbattery.nl

Dit bericht delen?