Category: Schadeherstel

Beursaanbod Auto Prof zeer gevarieerd

Het grootste onafhankelijke automotive platform van Nederland staat weer voor de deur: De Auto Prof! Hét moment voor de aftersales branche om elkaar in grote getale weer te zien. Dit keer vindt de vakbeurs plaats van 31 januari tot en met 2 februari 2023 in Evenementenhal Gorinchem. Auto Prof is het evenement waar bezoekers leren, beleven en ontmoeten.

De komende editie van Auto Prof is dé plek om een nieuw product, concept of dienst te presenteren. Onder andere Snap-On Tools, Fuchs Service Equipment, Hofland Automaterialen, Eurol, AA-Equipment en JN Testapparatuur zijn weer van de partij. Een aantal grote partijen zijn dit jaar terug van weggeweest. Zo staat Philips Automotive Lightning weer op de beursvloer en is AkzoNobel aanwezig met hun nieuwe merk Wanda. De beursorganisatie heeft gezorgd voor een zeer gevarieerd aanbod: Van carrosserie, lak, diagnostiek en onderwijs tot brandstof en smeermiddelen, gereedschap en software.

Schadeherstelplein

Wegens grote belangstelling is er dit jaar extra aandacht voor schadeherstel. Auto Prof introduceert aankomende editie het schadeherstelplein waar lakken, polijsten en repareren centraal staan in zowel het aanbod als tijdens de demonstraties. Op het schadeherstelplein staan onder andere AkzoNobel met het merk Wanda, Teamwise PDR & More, E-Coatings en USI Nederland/PH Service. Teamwise PDR & More verzorgt demonstraties van de nieuwe Glue Pull Repair techniek op het schadeherstelplein en USI Nederland/PH Service komt naar de beurs met een complete spuitcabine! Deze wordt speciaal voor Auto Prof in Italië gebouwd en in vijf dagen opgebouwd in Evenementenhal Gorinchem. Zowel AkzoNobel als E-Coatings zullen de drie beursdagen hun lak- en spuitkunsten in de spuitcabine laten zien. Kortom, er is meer dan genoeg te beleven op het schadeherstelplein!

Jonge techneuten gezocht

Bovendien speelt Auto Prof in op een branchebrede uitdaging; de instroom van jonge techneuten in het monteursvak. De vacaturebank – de plek op de beursvloer waar exposanten hun openstaande vacatures kunnen delen met bezoekers – werd vorig jaar voor het eerst opgezet en komt de komende editie weer terug. Op zoek naar een eerste of nieuwe baan in de automotive aftersales branche? Neem dan zeker een kijkje bij de vacaturebank voor de openstaande functies van de exposanten op Auto Prof 2023! Er lopen ook samenwerkingen met diverse universiteiten, MBO en HBO scholen. Tijdens Auto Prof zullen de studenten sleutelen op de beursvloer en wordt hen een podium geboden om de nieuwste innovaties zoals een waterstofauto tentoon te stellen. Ook wordt er een programma opgezet waardoor het contact tussen studenten en exposanten op een efficiënte en effectieve manier wordt gefaciliteerd.

Demo Arena

Verder wordt de Demo Arena wegens groot succes herhaald! De Demo Arena werd vorig jaar voor het eerst geïntroduceerd en enthousiast ontvangen. Het concept keert daarom terug, maar dan wel in een nieuw jasje. De Demo Arena staat de aankomende editie in het teken van interactie. Gedurende de drie beursdagen staan hier tal van demonstraties centraal. De bezoekers kunnen van heel dichtbij ervaren hoe zaken gedemonstreerd worden, maar kunnen dit jaar ook zelf deelnemen. Zoals bij Hella Gutmann; hier maken bezoekers onder andere kennis met de mega macs X diagnoseapparatuur, de bijbehorende MT-HV meetmodule voor hoog en laag-voltage metingen en de wheel allignment kit. Daarnaast is er ook een demonstratie van Snap-On Tools.

Kennissessies

Uiteraard is een vast onderdeel van Auto Prof de welbekende kennisdomes. Op dit moment wordt er een programma ontwikkeld van meer dan vijftien interessante kennissessies per dag. De input voor de kennissessies is dit jaar onder andere opgehaald bij de bezoekers. Ontzettend fijn dat er zoveel reacties op zijn gekomen. Hierdoor kunnen de kennissessies aansluiten bij de wens van de bezoeker en de hot topics van dit moment. Hot topics die vooral benoemd worden zijn waterstoftechniek, EV keuring, diagnose, ADAS kalibratie en scholing van de toekomst. Motor-Parts geeft een kennissessie over het remsysteem van een EV- en hybride auto en ook OOMT zal dit jaar weer een kennissessie verzorgen. Binnenkort zal meer bekend worden gemaakt over het kennisprogramma.

AMT Awards

Verder keren de AMT Awards terug. Wekenlang hebben studenten gestreden om de titel bedrijfs- of autotechnicus van het jaar net als professionals die de strijd aan zijn gegaan voor de titel autotechnicus van het jaar. Welke studenten en professionals maken kans op deze mooie titels? De uitreiking van de AMT Awards zal plaatsvinden op dinsdagavond op het podium bij het Auto Prof plein.

Naast het netwerken, de kennissessies, productdemonstraties en innovaties, staat Auto Prof  de komende editie ook in het teken van fun. Bezoekers kunnen dit jaar de snelste racer zijn van Auto Prof! Jong en oud kunnen de strijd aangaan op de mini e-kartbaan of in één van de race simulatoren van KNAF Digital. De snelste drie racers van elke beursdag op de racesimulatoren winnen een digitale racelicentie van KNAF Digital. Tijd om alvast te oefenen dus!

De registratie voor Auto Prof is inmiddels geopend. Met de code MP2546 kunnen bezoekers gratis tickets bestellen voor de vakbeurs via www.autoprof-vakbeurs.nl/tickets. De Auto Prof is te bezoeken op dinsdag 31 januari 2023, woensdag 1 februari 2023 en donderdag 2 februari 2023. Elke beursdag van 15.00 uur tot 22.00 uur.  

www.autoprof-vakbeurs.nl

Dit bericht delen?