Category: Autonieuws

Classics at the Palace: twee dagen autocultuur in tuin Paleis Soestdijk

Komend weekend, op zaterdag 24 en zondag 25 augustus, vindt voor het eerst het Concours d’Elegance Paleis Soestdijk plaats. Er is een zeer gevarieerd en dus aantrekkelijk programma. Oude en nieuwe auto’s, mode, boten in een prachtige omgeving zijn de ingrediënten.

De deelnemers aan het internationale concours zijn bekend, de klassen zijn ingedeeld, het concours d’Elegance Paleis Soestdijk kan beginnen. Organisator Jan-Peter Nijmeijers, van Classics at the Palace: “De prachtige tuin van Paleis Soestdijk is klaar om twee dagen autocultuur te ontvangen. We hebben geen veld onbenut gelaten. Zelfs de vijver en het bordes van het paleis gaan we inzetten om dit concours een onvergetelijke te laten zijn. Een ongekende kwaliteit van klassieke auto’s uit heel Europa zullen twee dagen lang te bezichtigen zijn.”

Lightyear en Maybach

Er is uiteraard veel te zien. Diverse auto’s van Prins Bernhard, waaronder de bekende Ferrari 412 maar ook minder bekende auto’s als een Toyota Landcruiser en een Citroen DS Jachtwagen. Niet alleen het verleden is goed vertegenwoordigd. Ook is er ruim aandacht voor heden en de toekomst. Volvo, Tesla, Alpine, Peugeot en Citroen zijn aanwezig met auto’s die nu te koop zijn. Autobedrijf Stern neemt de Vision Mercedes-Maybach 6 mee, een conceptcar die in 2017 op Pebble Beach werd gepresenteerd, volledig elektrisch is en er geen misverstand over laat bestaan op welk stukje van de markt Maybach zich richt. Van Nederlandse bodem komt Lightyear, het merk brengt zijn futuristisch ogende One. Deze elektrische auto is voorzien van zonnepanelen en is ontwikkeld en gebouwd op de Automotive Campus in Helmond. Het zal voor het eerst zijn dat de Lightyear One op een groot publieksevenement te bezichtigen is.

Triumph en varen

Liefhebbers van motorfietsen en boten komen ook aan hun trekken. Triumph presenteert op het paleis de Rocket 3 TFC, een motorfiets die in gelimiteerde oplage van 750 exemplaren wereldwijd is gebouwd en niet eerder in Nederland te zien is geweest. Een echte primeur dus, die slechts in 22 stuks naar Nederland komt. Varen kan ook op Soestdijk. Een paar keer per dag zal Roy Bolks, eigenaar van een Amphicar, zijn varende vierwieler te water laten in de vijver van het paleis. Zonder ronkende motoren, maar inclusief kabbelend water.

Oldtimer parking Het concours heeft natuurlijk zijn oldtimerparking. Iedereen die met een bijzondere, leuke en in elk geval een auto van minimaal 40 jaar oud komt, kan vlak bij het paleis parkeren tegen een tarief van 7,50 euro. Voor de bezoekers van het evenement is de klassiekerparking sowieso een extra attractie vanwege de bonte en fraaie verzameling automobielen. De parking is open vanaf 9.30 uur, het concours is op 24 en 25 augustus toegankelijk vanaf 10.00 uur. Bezoekersinformatie en het laatste nieuws is te vinden op www.concourselegance.com

Dit bericht delen?