Category: Onderdelen

Distributie Exide accu’s voor de hele Benelux naar Ecobat

Ecobat Battery Benelux mag zich marktleider noemen op het gebied van accu’s voor alle denkbare toepassingen. Naast Varta is het bedrijf sinds kort ook de Benelux distributeur van Exide. Daarmee vertegenwoordigt Ecobat Battery Benelux, dat opereert vanuit een hypermodern distributiecentrum in de Rotterdamse Waalhaven, nu de nummer een én twee accufabrikanten voor de Benelux.

Jeroen Sluis is de managing director van Ecobat Battery Benelux. ‘De accumarkt is continu in beweging. In de automotive branche worden de gewone standaard accu’s steeds minder verkocht. De vraag verschuift steeds meer naar wat complexere producten. Goed nieuws voor de detailhandel want die verkopen wat duurdere accu’s. En zeker ook goed nieuws voor de werkplaats want het betekent meer werk. Want bij de nieuwste generaties auto’s is het vervangen van de accu echt geen klusje dat de autobezitters zelf even doen. Wij ondersteunen bij Ecobat onze klanten met een uitgebreid trainingspakket.”

Accu’s belangrijk voor omzet grossier en werkplaats

Volgens Jeroen Sluis zal het belang van de accu voor grossier en werkplaatsen ook in de komende jaren blijven groeien. ‘Dan denk ik niet aan aandrijfaccu’s van EV’s want dat is voorlopig vooral een zaak van de dealers. Maar ook alle elektrisch aangedreven voertuigen hebben een apart 12 of 24 Volts-systeem. Dus ook op de langere termijn blijven de ‘gewone’ accu’s zeker bestaan. Voor de accu-verkoop zijn er sowieso volop kansen. Grossiers doen er goed aan om bijvoorbeeld accu’s voor motorfietsen, heftrucks, tractoren, scootmobielen of golfkarretjes in het assortiment op te nemen. Ze rijden al vier of vijf keer per dag de hele regio door om bestellingen af te leveren. Wat ligt er meer voor de hand om dan ook aan al die distributiecentra, verhuurbedrijven en boerderijen waar je langs komt accu’s te gaan leveren?’

Hypermodern distributiecentrum

Ecobat Battery Benelux opereert vanuit een hypermodern distributiecentrum in de Rotterdamse Waalhaven. Mondiaal gezien is de Rotterdamse haven de tweede Wereldhaven. Dat geeft uiteraard enorme logistieke voordelen voor zowel import als export. Ecobat kan, op ruim 6000 m2 magazijnoppervlak, meer dan een kwart miljoen accu’s op voorraad houden. Sluis: ‘Die enorme opslagcapaciteit hebben we ook echt heel hard nodig. Ook de komende jaren blijven we er uiteraard hard aan werken om ons marktaandeel in de Benelux nog verder uit te bouwen. Met onze vestigingen in Wormerveer, Malle (voorheen Emrol, eind 2021 onderdeel van Ecobat geworden), Antwerpen en die in Rotterdam beleveren we de klanten in de gehele Benelux’.

www.ecobatbattery.nl

Dit bericht delen?