Category: Autonieuws

Eerste beelden Kia EV6

Kia heeft, voorafgaand aan de wereldpremière later dit voorjaar, de eerste beelden onthuld van het exterieur en interieur van de EV6, de eerste dedicated elektrische auto van het merk.

De EV6 is ontworpen volgens de nieuwe ontwerpfilosofie ‘Opposites United’ van Kia die is geïnspireerd op de contrasten in de natuur en de mensheid. Centraal in de ontwerpfilosofie staat een nieuwe visuele identiteit die positieve krachten en natuurlijke energie oproept, met contrasterende combinaties van scherpe stilistische elementen en sculpturale vormen. De EV6 is de eerste Kia die geheel is ontworpen volgens de nieuwe ontwerpfilosofie. Het is de basis van het design van alle toekomstige Kia-modellen. De filosofie is gebaseerd op vijf belangrijke pijlers: ‘Bold for Nature’, ‘Joy for Reason’, ‘Power to Progress’, ‘Technology for Life’ en ‘Tension for Serenity’.

100% elektrisch

De EV6 is de eerste volledig elektrische Kia die is ontworpen volgens de nieuwe designfilosofie, die de verschuivende focus van Kia naar elektrificatie belichaamt. Het onderscheidende ontwerp is geïnspireerd op een crossover en is gebaseerd op het gloednieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP). ‘De EV6 is een showcase van mensgericht, vooruitstrevend design en geëlektrificeerde kracht. We zijn er sterk van overtuigd dat de EV6 een aantrekkelijk en relevant model is voor de nieuwe EV-markt’, aldus Karim Habib, Senior Vice President en Head of Global Design Center. ‘We wilden een onderscheidend en indrukwekkend ontwerp creëren door hightech features te combineren met pure lijnen en rijke oppervlakken, die passen bij een futuristische EV.’

Dit bericht delen?