Category: Autonieuws

Elektrische cabriolet van Nederlandse makelij

Vandaag maakt een nieuwe Nederlandse elektrische auto zijn debuut. Carice heeft in alle stilte de afgelopen jaren gewerkt aan de ontwikkeling van de Carice TC2: een compacte en sportieve cabriolet waarin vooruitstrevende technologie wordt gecombineerd met een prachtig klassiek design.

De komende weken zal het voertuig voor het eerst aan het publiek worden getoond. “Met de Carice TC2 willen we een kunstwerk op wielen creëren,” aldus Niels van Dril en Richard Holleman, oprichters van Carice. “Elegant, milieuvriendelijk, wendbaar en met de hand vervaardigd. We hebben de auto teruggebracht tot zijn meest pure vorm. Alles wat erin zit is met oog voor detail en met veel liefde gemaakt. Op deze manier brengen we rijden terug tot de essentie met een auto van slechts 630 kilogram en een actieradius van meer dan 300 kilometer. Het draait erom dat je het rijden in elke vezel van je lichaam voelt.”

Moderne technologie en ambachtelijk vakmanschap

De Carice TC2 is een bijzonder product van Nederlandse bodem, waarin moderne technologie en ambachtelijk vakmanschap worden gecombineerd. Carice heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan zowel het nieuwe voertuig als aan de uitbreiding van hun fabriek. Al in 2011 produceerden ze hun eerste elektrische auto’s, zij het in beperkte aantallen. Anno 2023 beschikt men over een eigen productielijn waardoor men onafhankelijk seriematig auto’s kan produceren, waarbij ze de kwaliteit en continuïteit in eigen hand wordt gehouden.

De eerste serie Carice TC2 is al uitverkocht maar er worden weer nieuwe reserveringen aangenomen voor de volgende productieserie.

www.caricecars.com

Dit bericht delen?