Category: Werkplaats

Forté MobiliteitsGarantie verzekert occasionverkoper tegen garantieclaims

‘Zorgeloos van A naar B’. Dat is de pakkende slogan waarmee Forté een zeer opvallend nieuw concept lanceert: Forté MobiliteitsGarantie. Garagisten die zich Forté Authorised Service Center mogen noemen zijn er na de verkoop van een occasion van gegarandeerd dat ze niet voor onaangename verrassingen komen te staan door garantieclaims. Die zijn dankzij deze MobiliteitsGarantie voor een laag bedrag verzekerd tegen zeer hoge kosten.

De eerste vraag die natuurlijk in je opkomt: Hoe kan het dat Forté in staat is een garantie af te geven die zo ver gaat? Erwin Klomp, managing director van Forté: ‘Als auto’s goed onderhouden worden met onze producten dan daalt de kans op hoge reparatiekosten drastisch. De kans op garantieclaims is aanzienlijk kleiner als een occasion, voordat deze wordt afgeleverd met onze producten is behandeld. Die zekerheid is de basis onder Forté MobiliteitsGarantie.’ 

Drie jaar voorbereiding

Forté is bij de ontwikkelingen van dit concept uiteraard niet over één nacht ijs gegaan. Klomp: ‘Het hele traject heeft in totaal bijna vier jaar aan voorbereiding gevergd. Eerst is er een uitgebreide studie gemaakt naar de meest voorkomende garantieclaims en de kosten die daarmee gepaard gaan. Conclusie daarvan was dat het dan vooral gaat om reparaties die betrekking hebben op de motor, het brandstofsysteem, het elektronische gedeelte, de versnellingsbak en niet te vergeten de airco. Natuurlijk kun je ook met onze producten niet alle storingen voorkomen. Maar op 70% daarvan heb je zeker een positieve invloed. Wij zijn er dus zeer zeker van dat met onze producten storingen en daarmee garantieclaims heel veel minder voorkomen. En verzekeraar Mobile Garantie is daar ook van overtuigd. De Forté MobiliteitsGarantie is samen met deze Duitse organisatie ontwikkeld. Mobile Garantie is een belangrijke partner van o.a. Volkswagen voor verlengde fabrieksgaranties’. 

Voertuigen zijn tegenwoordig dermate complex dat kwaliteitsonderhoud vereist is om ze in topconditie te houden. Standaard hoort hier het inwendig reinigen van het brandstofsysteem en de motor onderdeel van te zijn. Door toepassing van Forté reinigingsproducten wordt vervuiling die ontstaat tijdens het gebruik van het voertuig verwijderd, waardoor het voertuig beter en vooral betrouwbaarder functioneert.  

Hoe werkt het? 

De garantie geldt voor occasions die maximaal 8 jaar oud zijn en niet meer dan 150.000 km hebben gelopen. Voordat de verkochte auto’s worden opgehaald reinigt de garagist eerst de motor en het brandstofsysteem. Uiteraard volgt daarna een complete inspectie van de hele auto. Als alles in orde is dan verzekert Forté de garantie voor een tarief dat zonder meer heel laag genoemd mag worden. Voor twee jaar geldt namelijk een tarief van € 719 en voor een jaar € 429. Klomp: ‘Deze bedragen zijn inclusief alle Forté-producten die nodig zijn voor de reiniging aan het begin en tijdens de garantieperiode. De loonkosten zijn 100% gedekt en de vergoeding van de kosten voor de onderdelen is gekoppeld aan het aantal gereden kilometers. De lijst met onderdelen die onder de garantie vallen is heel uitgebreid. Of het nu gaat om de distributieketting, een pompverstuiver, de bobine of een claxon’. 

De Forté MobiliteitsGarantie geldt voor occasions van alle courante merken. Er zijn maar een paar uitzonderingen zoals bijvoorbeeld Ferrari of McLaren. De garantie wordt ook niet verstrekt voor taxi’s, huurauto’s en elektrische voertuigen. Auto’s moeten daarnaast officieel in Nederland verkocht zijn.   

Forté Authorised Service Center

De garagisten waarmee Forté samenwerkt zijn erkend Forté Authorised Service Center. Alleen zij kunnen profiteren van de speciale overeenkomst tussen Forte en verzekeraar Mobile Garantie. Authorised Service Centers gebruiken de Forté producten voor al het reguliere onderhoud, houden er een courante werkvoorraad van aan en zijn uiteraard door Forté opgeleid om optimaal met de producten te kunnen werken. ‘Onze producten zijn bedoeld voor professionals en verkopen wij niet aan particulieren. Als zij onze producten zoeken dan vinden ze op onze website in een paar muisklikken het dichtstbijzijnde Forté Authorised Service Center. Zij verkopen onze producten en zijn uitstekend in staat hen te instrueren hoe onze producten het beste toegepast kunnen worden’.

www.forte-benelux.com

Dit bericht delen?