Category: Onderdelen

Gemiddelde auto gaat twee jaar langer mee

Auto Recycling Nederland meldt dat de gemiddelde leeftijd waarop een auto wordt afgedankt sinds 2010 met 2 jaar is gestegen. Hier zijn meerdere verklaring hiervoor. Onder meer de kwaliteit van nieuwe auto’s, economische omstandigheden en de prijs van een nieuwe auto verklaren waarom mensen langer met hun auto doen. Feit is in ieder geval dat een auto in Nederland tegenwoordig gemiddeld 18,4 jaar mee gaat. In 2010 was dat nog 16,3 jaar.

In Nederland hebben we een goed en sluitend systeem voor het volgen van auto’s. De auto wordt aan het eind van zijn leven afgemeld voor demontage. Door dit nauwkeurige volgsysteem weten we ook precies hoeveel auto’s we recyclen en hoe oud auto’s gemiddeld worden.

Goede recycling

Ook al gaan auto’s gemiddeld genomen langer mee, er komt een moment dat de bezitter de auto afdankt. Aan het eind van hun leven moeten afgedankte auto’s natuurlijk zo goed mogelijk gerecycled worden. Autodemontagebedrijven, shredderbedrijven en recyclingbedrijven blijven zoeken naar nieuwe methoden om dit zo goed mogelijk te doen. De uitdaging daarbij is om de materialen van 18 jaar oude auto’s verantwoord en hoogwaardig te recyclen. Want het ruim behalen van de Europese norm van 95% recycling van een afgedankte auto blijft ook in Nederland het doel.

ARN

ARN (Auto Recycling Nederland) is in Nederland de expert op gebied van autorecycling. Samen met de keten zorgt ARN ervoor dat ten minste 95% van de auto’s wordt gerecycled en nuttig toegepast.

www.arn.nl

Dit bericht delen?