Category: Diversen

Gezondheids-APK voor vakmensen in de mobiliteitsbranche

Iedereen die werkzaam is in de mobiliteitsbranche weet waarom de jaarlijkse APK van een voertuig nodig is. Niet alleen omdat het moet, maar ook omdat het een hoop ellende kan voorkomen.

Wie werkt in de mobiliteitsbranche kan nu zelf door de gezondheids-APK. Vanaf nu kunnen vakmensen bij motorvoertuigen- en tweewielerbedrijven zich bij OOMT (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf) aanmelden voor een onafhankelijke gezondsheidscheck. In de branche werken 80.000 mensen. Het ziekteverzuim in de branche ligt iets boven gemiddeld. OOMT heeft tot doel de mensen in de branche blijvend te stimuleren hun vak gezond en met passie uit te voeren. Met de gezondheidscheck krijgen mensen op een laagdrempelige manier inzicht in hun eigen gezondheid en hoe ze gezonder kunnen werken.

Wat is de gezondheidscheck?

De gezondheidscheck is een soort APK, maar dan voor de mens. De check helpt om gezondheidsklachten en risico’s te signaleren en hier mee aan de slag te gaan. Een gezondheidscheck bestaat uit een online vragenlijst en testen die je thuis doet. Daarmee test je onder andere cholesterol en suiker. Hieruit volgt het Persoonlijke Gezondheidsrapport voor inzicht in de eigen gezondheid. Een OOMT-coach verkent samen met je de eventuele vervolgstappen.

Anonieme deelname vanuit huis

Aanmelden gaat niet via de werkgever, maar direct via www.oomt.nl/gezondheidscheck. De tests neemt de deelnemer zelf thuis af. Het Persoonlijke Gezondheidsrapport wordt alleen gedeeld met de deelnemer. De gezondheidscheck wordt uitgevoerd door &niped, een gespecialiseerd en onafhankelijk bureau. De OOMT-coach heeft ook geen inzage in de rapporten. De regie ligt dus volledig in de handen van deelnemers zelf.

Aan de slag om gezonder te werken en te leven

Brenda Zwinkels-van Vliet, mede-eigenaresse van Vliet Caravans, heeft de gezondheidscheck al gedaan. ‘Ik kreeg een heel mooi persoonlijk rapport toegestuurd met waardevolle adviezen. De OOMT-coach had geen inzage in mijn rapport, maar met haar kon ik wel sparren over mijn gezondheid en vervolgstappen.’

OOMT stimuleert met haar programma’s de duurzame inzetbaarheid van individuele werkenden en een gezonde branche. Jet Thole, programmanager OOMT: ‘Met de gezondheidscheck kan je zelf, onafhankelijk van je werkgever, de regie pakken. En wie fit is, heeft daar plezier van op z’n werk én daarbuiten.’

www.oomt.nl/gezondheidscheck

Dit bericht delen?