Category: Onderdelen

HELLA lanceert nieuwe full-led verstralers voor vrachtwagens

Verhogen van de verkeersveiligheid en overzicht houden in elke rijsituatie – de eisen aan voertuigverlichting in bedrijfsvoertuigen zijn hoog. Daarnaast wordt de individuele uitstraling van voertuigen steeds belangrijker. In dit kader brengt verlichting- en elektronica-expert HELLA nu nieuwe full-led-extra koplampen op de markt uit de al decennia bekende Jumbo-serie.

De nieuwe Jumbo LED verstraler combineert functie en design in één product. Het hoogtepunt is het opvallende LED-positielicht, dat zich presenteert in de vorm van een vriendelijke glimlach. Ingeschakeld presenteert de lichtsignatuur met de hoge herkenningswaarde zowel overdag als ‘s nachts een karakteristiek lichtdesign.  

Twee montagevarianten

De Jumbo LED is verkrijgbaar in twee montagevarianten, zowel voor staande als hangende montage. Een ander voordeel van de LED-varianten is de lichtkleur, die lijkt op daglicht en bijdraagt aan het rijden zonder vermoeidheid. Bovendien maakt het grootlichtsignaal het gebruik van een opvallende knipperlichtfunctie mogelijk. Daarnaast heeft de Jumbo LED een slagvaste, lichtgewicht kunststof behuizing van thermoplastisch materiaal en biedt hij ook een hoge energie-efficiëntie met een laag stroomverbruik.

De Jumbo LED is getest volgens de nieuwe ECE-voorschriften (ECE R149 grootlicht, ECE R148 positielicht, ECE R10 EMC). De verstraler wordt geleverd in de verlichtingsvariant ECE Ref. 25 en is ideaal voor montage op een dakbeugel. Dankzij de multivoltage functie is de Jumbo LED geschikt voor 12 en 24 volt spanning.

www.hella.nl

Dit bericht delen?