Category: Werkplaats

iGarage lanceert online Academy

iGarage zit stevig in de lift. In één maand is het gebruik flink gegroeid van 25.000 naar bijna 45.000 geregistreerde kentekens. Een nieuwe online academy moet helpen om nieuwe garagisten snel de vruchten te laten plukken van dit digitale garageplatform.

“We zien dat bij veel garages de werkplaatsbezetting daalt. En dat garagisten manieren zoeken om klanten te behouden en te laten terugkeren. iGarage biedt hiervoor een pasklare oplossing”, zegt Örjan Frikkee van iGarage. “Jouw garage komt op de smartphone van je klant, zodat je uitnodigingen en notificaties kunt versturen en acties kunt doen. Je klant kan dan meteen in-app reageren. Modern en eigentijds. Zo verbeter je de werkplaatsbezetting, terwijl je een band opbouwt met je klant.”

iGarage Academy online van start
Onder het motto ‘Als je klanten terugschakelen, moet je gas geven’ start eind deze maand de online iGarage Academy. In drie online sessies van 75 minuten worden geïnteresseerden wegwijs gemaakt in het gebruik en de werking van het platform en krijgen garagisten tips om de bezetting van hun werkplaats direct te verbeteren. Hierna kan worden besloten om wel of niet door te gaan met iGarage.

Online dashboard en checklist
iGarage bestaat uit een online dashboard en digitale checklists voor de garagehouder en een app voor de klant. In de app ziet de klant de onderhoudsstatus van zijn auto en kan hij direct contact opnemen met de garage. Via het dashboard stuurt de garagehouder (geautomatiseerd) berichten, notificaties en uitnodigingen. Dit zorgt ervoor dat de klant eerder afspraken maakt voor onderhoud en apk. Ook kan de garagehouder extra diensten aanbieden, zoals pechhulp.

De digitale checklists stimuleren de verkoop van onderdelen. Door systematisch onderhoudspunten af te lopen en te bespreken met de klant, worden onderdelen eerder vervangen. Ook kunnen hiervoor notificaties worden aangemaakt in het dashboard, zodat de klant tijdig bericht ontvangt wanneer een onderdeel aan vervanging toe is.

www.igarage.nl

Dit bericht delen?