Category: Autowas en onderhoud

Intake en EGR Cleaner van Kroon-Oil

Exhaust Gas Recirculation kleppen zorgen ervoor dat een deel van de uitlaatgassen terug wordt gevoerd naar de motor. Daardoor worden de verbrandingstemperaturen in de motor lager en worden er minder schadelijke stikstofoxiden (NOx) geproduceerd. Een EGR-klep is op zich een vrij eenvoudig onderdeel dat door simpel te openen en te sluiten de juiste hoeveelheid uitlaatgassen terugvoert naar de motor.


Wanneer een relatief simpel onderdeel als een EGR-klep vervuild is en dus niet meer geheel kan openen of sluiten, of zelfs compleet verstopt raakt en vast komt te zitten, dan kan dit verschillende problemen geven. Zoals een verhoogd brandstofverbruik, kloppende of pingelende motor, het ruw en onregelmatig stationair lopen van de motor, een brandend ”Check Engine” lampje op het dashboard en APK-afkeur doordat de auto niet meer voldoet aan de uitlaatgasemissietest. Genoemde problemen zijn eenvoudig te voorkomen en/of te verhelpen door met enige regelmaat het gehele inlaattraject te reinigen met een goede inlaattrajectsysteemreiniger.

Voor EGR-kleppen en andere toepassingen
Kroon-Oil introduceert daarom de Kroon-Oil Intake & EGR Cleaner in een 400 ml aerosol. Naast EGR-kleppen heeft het product nog andere toepassingen. Het is ook uitstekend geschikt voor het reinigen van gasklephuizen, zuigerveren, zuigerveergroeven, inlaatkleppen, uitlaatkleppen, klepstelen, klepschotels en andere onderdelen binnen het inlaatgedeelte. Intake & EGR Cleaner is zowel geschikt voor benzine- als dieselmotoren.


www.kroon-oil.com

Dit bericht delen?