Category: Schadeherstel

Jubileummodel D8 GTO-40 van Donkervoort gespoten met ONXY HD en Special Crystals van R-M

Donkervoort, de Nederlandse specialist voor exclusieve roadsters, brengt voor het 40-jarige jubileum het nieuwe model D8 GTO-40 op de markt. Deze is gespoten met ONXY HD en Special Crystals van R-M. De witte jubileumkleur heeft R-M exclusief voor Donkervoort ontwikkeld en is het resultaat van de samenwerking van beide merken die in 2017 begon.

Met de nieuwe D8 GTO-40 zet Donkervoort in op een sterk contrast: met een door R-M exclusief voor het jubileum ontwikkelde wittint komen de donkere vlakken van zichtkoolstof zeer goed tot hun recht. Minuscule glasdeeltjes zorgen bij inval van zonlicht voor een unieke diamantachtige schittering. Door dit effect krijgt het wit een bijzondere diepte, zonder dat de kleur verandert. Het is een rechtstreeks eerbetoon aan het tweede ooit door Donkervoort gebouwde model uit 1978 – de oudste bewaard gebleven auto van de fabrikant.

Naast de jubileumkleur heeft R-M een serie van 18 standaardkleuren ontwikkeld voor de superlichte sportwagens in koolstof van Donkervoort. De unieke kleuren variëren van dieppaars tot intens oranje, en van smaragdgroen tot verleidelijk rood. Alle kleuren kunnen in de showroom van de Donkervoort-fabriek in Lelystad en in de Classic Remise in het Duitse Düsseldorf worden gekozen en bewonderd.

Donkervoort en R-M kiezen voor dynamiek
Gewichtsverlaging is een belangrijke factor voor dynamisch rijgedrag. Daarom gebruikt Donkervoort voor de nieuwe modellen innovatieve lakken van R-M en raadt deze ook aan in geval van reparatie. Dat betekent dat samen nieuwe standaards voor de spuitprocessen in de eigen en aangesloten autoschadeherstelbedrijven worden ontwikkeld. Zo behouden de superlichte auto’s hun perfecte spuitwerk.

www.rmpaint.com

Dit bericht delen?