Category: Autonieuws

Kia EV9: baanbrekende elektrische SUV met gedurfd en elegant design

Kia heeft de eerste beelden vrijgegeven van de nieuwe EV9, de nieuwe elektrische SUV van Kia met drie volwaardige zitrijen. Voor Kia markeert het topmodel een belangrijke stap in de transformatie van het merk naar een rol als aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen.

“De EV9 herdefinieert de normen op het gebied van exterieur- en interieurdesign, connectiviteit, praktische bruikbaarheid en duurzaamheid”, zegt Karim Habib, Executive Vice President en hoofd van het Kia Global Design Center. “Hij biedt de bestuurder en passagiers een verfrissend en hoogwaardig alternatief met nieuwe mogelijkheden en volop comfort door op innovatieve wijze gebruik te maken van ruimte, technologie en design.”

Nieuwe designbasis voor toekomstige elektrische SUV’s

Het ontwerp van de EV9 is het resultaat van de ‘Opposites United’ designtaal van Kia, waarbij elegante lijnen en hoekige vormen samenvloeien in een moderne, stijlvolle SUV. ‘Bold for Nature’ – een designvisie waarbij natuurlijke en materiele elementen met elkaar worden gecombineerd – speelde een belangrijke rol in de totstandkoming van het exterieur. Het resultaat is een robuuste SUV die in alle situaties uit de voeten kan, met het serene karakter van een geavanceerde EV die de basis legt voor het design van de toekomstige elektrische SUV’s van Kia.

Wereldpremière eind maart

De Kia EV9 beleeft zijn wereldpremière op 28 maart. Op deze dag worden niet alleen alle details van de nieuwe SUV vrijgegeven, maar start ook de wereldwijde campagne ‘Here to reshape the way we move.’

Dit bericht delen?