Category: Autonieuws

Kia onthult eerste schetsen compleet nieuwe Europese Sportage

Kia heeft de eerste officiële schetsen van de compleet nieuwe, speciaal voor de Europese markt ontworpen Sportage onthuld. Voor het eerst in de historie introduceert Kia met de vijfde generatie van de populairste SUV van het merk een Sportage die specifiek voor Europese kopers ontwikkeld is.

De geheel nieuwe Europese Sportage is met zorg en aandacht ontworpen en ontwikkeld, om uit te groeien tot de nieuwe benchmark in zijn klasse. Tegelijkertijd is hij helemaal afgestemd op de smaak van Europese consumenten en de vereisten van de Europese wegen. Het nieuwe ex- en interieurdesign verlegt de stylinggrenzen en zet de toon voor de volgende-generatie Sportage-modellen. State-of-the-art connectiviteit, snelle doch zeer efficiënte, geavanceerde aandrijflijnen en de allernieuwste innovaties op het gebied van passieve veiligheid, actieve veiligheid en ADAS versterken het volwassen karakter van de auto. De Kia Sportage staat op een nieuw platform en is volledig afgestemd op het leveren van optimale rijprestaties en handlingkarakteristieken op Europese wegen.

Vooruitstrevend design

De nieuwe designtaal van Kia – Opposites United – staat aan de basis van het design van de nieuwe Sportage voor Europa en komt in alle facetten van het uiterlijk en karakter terug. Het ontwerp bouwt verder op het thema ‘Bold for Nature’ en vormt een ode aan de perfectie en eenvoud van de natuur. De nieuwe Sportage krijgt een compacter en avontuurlijker profiel, een voorbode van een aangescherpte dynamiek en bijbehorende sportieve prestaties die passen bij het rijden op Europese wegen.  

Dit bericht delen?